Thee, Theemerken
comment 1

Wemy’s thee

wemy's the

Nieuw in de online theewereld is Wemy’s thee. Een webwinkel voor je thee, high tea’s en cadeautjes. Ik kreeg een drietal theesamples van Wemy’s thee opgestuurd en vandaag review ik er twee.

Mijn keuze viel al snel op de mojito. Ongegeneerd mojito’s drinken op een doordeweekse middag, wie wil dat nou niet. Verstandig is een tweede, maar een theevariant is dan een goede uitkomst.

En een thee met de naam ‘badeendjesthee’ kun je toch gewoon niet niet reviewen?!

Wemy's thee

Mojito

Hoeveelheid: 2 gram
Watertemperatuur: 90°C
Trektijd: 4 minuten

Ingrediënten: zwarte thee, braambessenblaadjes, kaneel, nana-munt, lime- en pomelostukjes, citroengras, zoethout en spearmintolie.

Ondanks dat dit niet mijn gebruikelijke kopje pure thee is, is deze thee erg lekker. Het heeft een heerlijke subtiele citrussmaak met een hint van de munt en spearmintolie. De kaneel en de zoethout zorgen voor een verwarmende basis waardoor de citrus extra goed uitkomt. De smaak is niet heel complex, maar interessant genoeg om even lekker van te genieten.

Badeendjesthee

Hoeveelheid: 2 gram
Watertemperatuur: 75°C
Trektijd: 2 minuten

Ingrediënten: groene sencha, oolong, kaneel, citrusschillen, vanillestukjes en rozenblaadjes.

De kaneel proef je goed. Dat kruidige blijf je proeven op je tong. Toch is het een zachte thee, met dank aan de sencha. Door deze lichte basis komt de kaneel goed naar boven. De rozenblaadjes proef ik helaas niet. De vanille op zichzelf ook niet, maar deze maakt onderdeel uit van de kaneelsmaak. Het wordt hierdoor net even iets zoeter.

Ondanks dat dit geen pure theeën zijn, ben ik er best positief over. De toevoegingen zijn subtiel en vormen met de theebladeren een goede, natuurlijke smaak.

Kende jij Wemy’s thee al?

 

1 Comment

  1. Pingback: Tea Moments April’16 | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *