Shoplog, Thee accessoires
Leave a comment

Verslaafd? Nee joh!

Volgens mijn vader ben ik koopverslaafd. Ik vind van niet. Dat ik de afgelopen tijd twee mokken aan het keukenkastje heb toegevoegd, helpt mijn punt dan weer net niet. Maar één ervan was een cadeau!

Mijn theemokkencollectie is dus weer twee exemplaren rijker. Eerlijk toegegeven heeft mijn vader een punt met zijn ‘koopverslaafde’ bewering. Wat moet je met minstens zeven mokken als je er maar uit één tegelijk thee kunt drinken…. Maar je kunt ook maar één broek tegelijk aan en daar heeft iedereen er ook meerdere van in de kast liggen. Dus…

Zonder dollen, ik kan me best inhouden met winkelen. Dit zijn dan ook niet zomaar twee mokken, het zijn een souvenir van een weekendje weg met mijn moeder, en een sinterklaascadeau!

Nieuwe aanwinsten

Dit zijn ze dan. Afgelopen kerst ging ik met mijn moeder naar de kerstmarkten in Londen. Naast de kerstmarkten en de verlichte straten, kun je natuurlijk niet naar London zonder een bezoek aan Harrods gebracht te hebben. Mijn laatste bezoek aan dit warenhuis waar meer toeristen dan klanten rondlopen, stamde alweer uit 2012. Hoogste tijd om weer terug te gaan.

Maar wat een hel! Oké, rond kerst naar Harrods gaan was misschien ook niet zo’n heel goed idee. Als ik claustrofobisch was, dan was ik resoluut omgedraaid en weggelopen. Wat een drukte. Alsof alles gratis werd weggegeven. Maar goed. Na veel geschuifel kwamen we op de afdeling met o.a. thee. Mijn humeur werd alweer iets beter.

De laatste keer dat ik in Harrods was, had ik er vier theeën gekocht. Dit keer viel mijn oog op deze mooie mok. De laatste roze! Met een glimlach schuifelde ik weer door naar de kassa, waar mevrouw ik-ben-met-mijn-verkeerde-been-uit-bed-gestapt mij tien pond door de neus probeerde te boren. Dacht het niet. Mevrouw chagrijn achterlatend bij de kassa, begonnen wij aan onze reis terug naar buiten. En dat heeft even geduurd…

Verder was het een heel gezellig weekend hoor! Maar voor Harrods moet je je echt mentaal voorbereiden en als ik ergens niet tegen kan, is het geschuifel en in het midden van paden plots stil gaan staan om uitgebreid te overleggen waar heen te gaan. Maar ik had mijn mok 🙂

De andere beauty was een sinterklaascadeautje. Op het werk vierden we Sinterklaas met onze eigen versie van pakjesavond en daar was voor mij deze mok met filter van Simon Lévelt klaar gelegd. Een mooie reminder dat ik weer meer losse thee moet gaan drinken. Dank je, Sinterklaas (manager). Ik was een beetje weggezakt in de theezakjes. Misschien toch maar wat losse thee meenemen naar het werk.

Of ik mijzelf nu als koopverslaafde wil bestempelen? Nee, sorry pap. Gelukkig ken ik hem langer dan vandaag, en weet ik dat hij graag de draak steekt met mijn voorliefde voor thee.

Als theeliefhebbers onder elkaar, hoe groot is jouw theemokkenverzameling? Ik zal het niet doorvertellen, beloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *