Theesoorten
Leave a comment

Uitgelicht: Groene thee

Liu An Melon Seed groene thee

Groene thee is na zwarte thee de meest gedronken thee op de wereld. Niet zo gek ook als je je bedenkt hoe gezond groene thee wel niet is.

Wat is groene thee eigenlijk?
Net als bijna alle andere soorten thee wordt groene thee gemaakt van gedroogde bladeren van de thee plant Camellia sinensis. Het blad wordt geplukt als het nog jong is en wordt meteen gestoomd en gedroogd. Voor zwarte thee moeten de thee bladeren anders worden verwerkt. De meeste groene thee komt uit China, maar ook uit Japan, India en Taiwan wordt groene thee gehaald.

Groene thee van de Camellia sinensis

Groene thee van de Camellia sinensis

Groene thee en de gezondheid.
Zoals ik al aangaf is groene thee een erg gezond drankje. Maar waarom eigenlijk? Groene thee bevat catechinen. Dit zijn krachtige antioxidanten en antibacteriele stoffen waarvan EGCG (epilogallocatechingallaat) het belangrijkste is. Het drinken van groene thee heeft hierdoor o.a. de volgende voordelen;

  • werkt tegen hoge bloeddruk
  • helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte
  • verhoogt de vetverbranding
  • voorkomt dichtslibben van de bloedvaten
  • verbeteren van het immuunsysteem

Al deze gezondheids voordelen zijn natuurlijk niet niks, maar vergeet niet dat groene thee ook een heerlijke dorstlesser is. Ruil je glas water daarom eens vaker om voor een kop groene thee.

kop groene thee

Bron: theeliefhebbers, mygreencoffee, preventievegezondheidszorg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *