Thee informatie
Leave a comment

Tips voor het bewaren van thee

theekistje

Het bewaren van thee lijkt makkelijk en dat is het eigenlijk ook. Koop je thee in de winkel dan zitten de zakjes in een doosje wat genoeg bescherming biedt. Toch is de plek waar je de doosjes neerzet wel van belang. Ook losse thee opbergen is niet ingewikkeld.

Het beste kan je thee bewaren in een donkere, droge ruimte. Zet de doosjes met thee gewoon in een keukenkastje. Losse thee heeft iets meer liefde nodig. Bewaar dit het liefst in een goed sluitende pot of blik. Ook moet losse thee lucht dicht bewaard worden, want het heeft nog wel eens de neiging om geurtjes in zich op te nemen. Zet losse thee dan ook nooit in de buurt van kruiden!!

Houdt bij het opbergen van je thee rekening met het volgende.

Thee kan niet tegen

  • licht
  • vocht
  • warmte
  • geuren

En nu de vraag staat mijn thee op de goede plek…eeeh, nee. Een gedeelte van mijn thee staat wel in een kastje, maar de thee die ik het vaakst drink staat naast de waterkoker en de spoelbak. Een vochtige plek onder de tl-buizen. Niet de meest geschikte plek. Vandaar dat ik bezig ben geweest met herorganiseren. Het plankje waar al thee van mij stond heb ik opgeruimd en de thee van het aanrecht heb ik hier naar toe verhuisd. Zie hier het resultaat.

Thee collectie

Bewaren van theezakjes

Het bewaren van theezakjes kan natuurlijk gewoon in hun eigen doosje. Maar wil je niet telkens doosjes op elkaar stapelen kies dan voor een theedoos. Hier kan je de zakjes netjes in bewaren en je hebt geen losse doosjes meer. En zeg nou zelf wat is leuker dan visite een mooie theedoos voorhouden bij het uitzoeken van thee.

Theedozen

1. Teatime – €4,95
2. Salon de Thé – Lady Cupcake €12,50
3. Vierkante theedoos – Tealeaf €12,15
4. Bamboe – Van’t Ende €15,99
5. Barok – Xenos €7,99

Bewaren van losse thee

Ook losse thee kan makkelijk en op een mooie manier bewaard worden. Zorg alleen voor een goed luchtdicht blik of pot. Hier een collectie van mooie exemplaren.

theeblikken

1. Thé Matin – Biancabonte €12,50
2. Cotton Candy – Wu&Wu €9,95
3. Thé Noir – Derriere La Porte €8,95
4. Weckpot – Kilner €3,99
5. Blik met window – La gaterie des sens €2,75
6. Japans design – Evermore €8,00
7. Typhoon Vintage rood – bol €17,99

DIY

Ben je in een creatieve bui? Ga dan aan de slag met verf en maak deze weckpot met schoolbordkrijt?

0 Comments

  1. Pingback: DIY theedoos voor losse thee | Love for Tea

  2. Pingback: Top 10 thee artikelen 2014 | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *