Mijn theereis, Thee verpakkingen
Leave a comment

Theezakjes 2.0

theezakjes

De vorige keer had ik het over mijn visie op thee. In dat artikel had ik het ook over theezakjes, en daar ga ik vandaag wat meer induiken. Hallo theezakjes 2.0.

Mocht je het artikel nog niet gelezen hebben dan kan je mijn visie op thee altijd teruglezen, maar hier even mijn theezakjes uitspraak:

Als ik met vriendinnen gezellig bij iemand thee aan het drinken ben en iedereen heeft wat lekkers meegenomen, dan maakt het mij echt niet uit dat ik thee van theezakjes drink.

Oftewel, het gaat om de beleving die je hebt tijdens het drinken van de thee. Wel maakte ik de kanttekening dat er een verschil zit tussen theezakjes uit de supermarkt en theezakjes van een merk dat ook losse thee verkoopt, en juist dit verschil wil ik in dit artikel aan jullie laten zien. Want je kunt dan wel gaan voor de beleving, maar dat hoeft niet te betekenen dat je dan maar genoegen moet nemen met lage kwaliteit.

Hiervoor maak ik gebruik van drie theezakjes van drie theemerken; Pickwick, Or Tea? en Café Couture. Let the images do the talking.

Theezakjes

Wat je hier meteen al duidelijk ziet is het verschil in formaat. Het zakje van de Pickwick is lang en dun, die van Or Tea? is meer een vierkant, en Café Couture heeft voor een piramide-zakje gekozen.

Het kleinste zakje is die van de Pickwick, en dat is ook wel te begrijpen als je het zakje open scheurt en de thee bekijkt (of eigenlijk de tea dust) die erin zit. Deze deeltjes zijn zo klein dat er niks meer te ontvouwen is. De thee ‘groeit’ dus niet in het zakje. Een na het zetten-foto verschilt dan ook niet veel met onderstaande foto.

Theezakje Pickwick

Bij Or Tea? zien we al veel meer thee die zijn kleur en smaak pas kan afgeven als het zich kan ontvouwen. Wat hierbij dan belangrijk is, is ruimte. Dit theezakje is dan ook groter waardoor de thee ruimte heeft om te ‘groeien’. Dit hier is een oolong. De theebladeren zijn kleine opgerolde staafjes die naast het leveren van veel smaak ook nog eens vaker opgeschonken kunnen worden.

Theezakje Or Tea?Theezakje Or Tea?

En dan Café Couture. Deze earl grey met sinaasappelbloesem lijkt zo uit een blikje losse thee in een piramide-zakje te zijn geschept. De theebladeren hebben alle ruimte om zich te ontvouwen, mede door het kiezen van een piramidevorm. Er is zelfs nog ruimte om te ‘zwemmen’ .

Theezakje Café CoutureTheezakjes_cafe_couture.

Mijn doel met dit artikel is om te laten zien dat theezakjes niet per definitie iets slechts hoeven te zijn. Ja, ik bande eerste nog elke theezakje uit de keukenkastjes, maar ik ontdek steeds meer merken die hun losse thee alleen maar op een andere manier verpakken, namelijk in het theezakje. Wel hoop ik dat de foto’s hebben laten zien dat er zeker wel verschil zit tussen theezakjes en dat je voortaan de theezakjes in de supermarkt straal voorbij loopt om recht op de losse thee-theezakjes af te lopen.

Wat is jouw favoriete merk voor losse thee-theezakjes? Ik lees ze graag hieronder bij de reacties, want ik ben druk bezig met een aanleggen van een voorraadje op het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *