Thee accessoires
Leave a comment

Theefilters, theezakje voor losse thee

T-sac

Laatst liet ik jullie zien hoe je zelf theezakjes kunt maken voor losse thee. Dit was vooral een leuk cadeau ideetje. Nu heb ik iets voor het meer dagelijkse gebruik. Als je een thee ei maar niks vindt en toch liever gaat voor een zakje dan is dit iets voor jou….theefilters!

theefilters

 

 

 

 

 

 

 

Theefilters zijn eigenlijk puur zakjes voor de losse thee. Je doet er de gewenste hoeveelheid losse thee in en gebruikt het als een theezakje. Ik vind dit erg handig. Vooral als je een pot thee zet kan je genoeg losse thee gebruiken, vooral als je vruchten thee zet van gedroogde stukken vruchten.

Zoals je al op het doosje kunt zien zitten er 100 zakjes in, niet verkeerd. Maar waar zijn deze theefilters nou eigenlijk van gemaakt?

Manila hemp

Manila hemp is een vezel van de abaca plant uit de Filippijnen. De Abaca plant is familie van de bananenboom en deze pulp wordt vooral gebruikt om papier te maken. Stevig materiaal dus.

Cellullose

Dit stofje vind je terug in de celwand. Het zorgt voor stevigheid en komt dus goed van pas bij het maken van theefilters.

Voeg hier nog een vezel aan toe die alles bij elkaar houdt en de theefilters zijn klaar. Ook zijn deze filters chloor vrij, wel zo fijn bij het thee zetten.

Zelf gebruik ik deze zakjes alleen als ik een pot thee zet van losse thee. Voor alleen een kop vind ik een ei handiger. De filters zijn ook lang genoeg om ze tussen het deksel en de theepot te klemmen zodat de losse thee er niet uit drijft. Wel heeft het nog genoeg ruimte om te kunnen trekken.

Mocht je toch de leuke DIY theezakjes willen maken dan zijn deze filters een mooie manier om de naaimachine of naald en draad te omzeilen.

Wat vinden jullie van deze theefilters, handig ja of nee?

0 Comments

  1. Jiska Sanders-van Soest says

    Ideaal! Je hebt ze in verschilende maten, ik gebruik kleintjes voor een theekop. Voor de hele pot gebruik ik een permanent filter, zo iets:
    http://www.o-lijf.com/a-23171342/thee-ei/theefilter-met-onderzetter/
    Na gebruik zet je het filter op het uitlekschaaltje, en tegen de tijd dat je hem weer nodig hebt zijn de blaadjes redelijk droog. Ik neem het filter dan met de pot tegelijk mee naar de keuken, zet de waterkoker aan, leeg het filster in de biobak, spoel hem even onder de kraan indien nodig, en klaar ben je voor hergebruik… Op den duur goedkoper en ook wat milieubewuster 😉

  2. Pingback: Top 10 thee artikelen van 2013 | Love for Tea

  3. Pingback: Top 10 thee artikelen 2014 | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *