Thee informatie
Leave a comment

Thee wil zwemmen in ruimte

Oolong peach

Dat losse thee beter smaakt weten we allemaal. Toch brengt het overstappen op losse thee een praktisch probleem met zich mee. Zit de thee in een theezakje handig opgesloten in het zakje, losse thee zwemt vrolijk rond in je theepot of theemok. En niemand zit te wachten op een hap thee bij elke slok. Toch is het een goed idee om de losse thee te laten zwemmen in ruimte.

Waarom wil losse thee zwemmen in ruimte?

Losse thee wil zwemmen in ruimte, omdat het zich bij contact met water gaat uitvouwen. Op deze manier neemt het oppervlakte van de thee dus toe. Misschien was je dit al wel eenes opgevallen bij het zetten van thee met losse thee in een T-sac. Het zakje met een kleine hoeveelheid losse thee gaat het water in en komt er compleet gevuld weer uit. Dit ontvouwen van de thee is iets wat je juist wilt, omdat zo de smaak en geur goed vrijkomen en je na het zetten kunt genieten van een lekkere kop thee. Niks mis mee dus om je losse thee wat ruimte te gunnen.

losse thee en ruimte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu denk je misschien, Ja, maar ik gebruik een thee-ei (of theelepel). Ook hier hebben theebladeren vaak alsnog te weinig ruimte om zich goed te kunnen uitvouwen om jou een heerlijke kop thee te schenken. Zoals je hierboven ziet kan een thee-ei snel vol zitten en dan komt de smaak niet goed uit de theebladeren. Jammer van je kopje thee. Gebruik je een filter die in je kop hangt of een T-sac dan is dit probleem al minder. Hierin krijgt de thee namelijk meer ruimte om in te zwemmen en dus om smaak af te geven.

Om te zorgen dat losse thee zich goed kan uitvouwen, en zo optimaal smaak en geur kan afgeven hier wat tips:

– Als je een thee-ei gebruikt, vul deze dan nooit meer dan 50%. Door ruimte over te laten krijgen de theebladeren de kans om in oppervlak toe te nemen.

– Geniet van je thee in een mok met ingebouwd theefilter. Een mooi voorbeeld hiervan is de Magisso kop. Laat de thee trekken en als deze sterk genoeg is kantel je de kop. Doordat je maar 1 kop tegelijk zet heeft de kleinere hoeveelheid thee genoeg ruimte om z’n heerlijke smaak af te geven. Deze kop is hier te koop. Ik ben ook fan van de Kati theemok en deze groene bamboe mok.

magisso theekop
– Als je toch liever gebruik maakt van een theepot waarin de thee alle ruimte heeft om zich in te ontvouwen, dan zijn er ook kleine theepotten te vinden met een filter in de tuit. Door het kleine formaat blijft de thee niet trekken als je er een kop van ingeschonken hebt. Dit exemplaar van 350ml is te koop bij hotsoup.nl.

kleine theepot losse theeBron: theeliefhebbers.nl

– Thee krijgt natuurlijk de meeste ruimte als je hem rond laat zwemmen in bijvoorbeeld je theepot. Ga je voor deze methode dan kun je de thee natuurlijk ook altijd nog door een klein filtertje inschenken. Zo komt de thee niet in je theemok terecht en zit je niet ineens te kauwen op de theebladeren.

Wat is jouw favoriete manier van thee zetten met losse thee?

0 Comments

  1. Pingback: 6 redenen om voor losse thee te kiezen | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *