Het thee ABC
comments 2

Thee ABC presenteert ‘V’

Het thee ABC

Het is weer tijd om een nieuwe letter aan het thee ABC toe te voegen. Deze maand de letter ‘V’.

Vers

Verse thee is vooral thee die net geplukt is. Ook kun je dit theewoord gebruiken om een levendige smaak mee te beschrijven.

thee plukken

Vlak

Thee met een vlakke smaak is zijn smaak verloren. De thee is te oud of is niet goed bewaard waardoor de smaak achteruit is gegaan.

Vol

Dit is een term die gebruikt wordt om de smaak van een thee te beoordelen. Denk aan vol karakter, vol van smaak. Vaak wordt hier ‘zwaar’ of ‘krachtig’ mee bedoeld.

 

Vruchten(thee)

Vruchten kunnen aan theebladeren zijn toegevoegd om de thee een fruitig karakter mee te geven. Vruchtenthee is officieel geen thee, want vaak gaat het hier alleen om gedroogde vruchten. Er zitten dan geen theebladeren in.

Granaatappel-munt

Vanille

Een heerlijke smaak die aan thee kan worden toegevoegd. Zelf ben ik erg fan van de combinatie rooibos met vanille van Maya Tea of Marks & Spenser.

De oplettende thee ABC-volger heeft al door dat ik een letter oversla. Ik heb geen woorden kunnen bedenken of vinden die met thee te maken hebben en beginnen met de letter ‘U’. Mocht ik het te snel hebben opgegeven en heb jij suggesties? Laat ze achter bij de reacties en dan komt de ‘U’ gewoon online. Benieuwd naar andere thee ABC-toevoegingen? Neem dan een kijkje op de thee ABC-pagina.

2 Comments

  1. Léon says

    Wat dacht je van “Uva”-thee uit de gelijknamige provincie in Sri Lanka? Of Uji, het centrum van de theecultuur rond Kyoto (in Japan)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *