Rooibos, Thee
Leave a comment

Review: Samurai Chai Maté

Samurai Chai Mate

Niet alleen de hoeveelheid aan thee lonkt bij Teavana, maar ook de namen maken hebberig. Zo ook deze Samurai Chai Maté. Een thee met pit.

Maté is afkomstig uit Argentinië en wordt gezet in een kalebas en gedronken door een rietje. Het is een thee die ik nog niet eerder ben tegengekomen en toen ik het aanbod bij Teavana zag wist ik dat ik de winkel zou verlaten met een zakje maté.

De Samurai Chai Maté is een mix van groene maté en groene rooibos samen met verschillende kruiden en vruchten. Zo zit er onder andere kaneel, anijs, papaya en citroengras in.

Samurai Chai Mate

Zetten

Hoeveelheid: 3 gram
Watertemperatuur: 95°C
Trektijd: 5 minuten

Na het zetten

Een thee met attitude is dit zeker. Net als een samurai is de thee energiek, krachtig, maar toch onverwacht. Het kruidige van een chai is goed te proeven vanwege het kaneel, anijs en de kardemom. Toch zorgt de mix van groene maté en groene rooibos samen met de papaya, ananas, sinaasappel en citroengras voor een zachte basis. De smaken zijn goed in balans en halen het beste in elkaar naar boven. Deze thee geeft energie, power maar zorgt ook voor evenwicht. Deze thee helpt je zeker uit een dipje om daarna de wereld weer aan te kunnen.

Ik ben aangenaam verrast door deze thee. Ik was bang dat het te kruidig zou zijn, maar deze thee kalmeert en geeft je tegelijkertijd een schop onder je kont. Ik heb energie voor tien en mijn focus is ook weer terug. Tijdens een zware dag hakt deze maté al je zorgen weg en schenkt het kracht en energie. Perfect voor als er geen eind lijkt te komen aan je to-do-lijst.

Heb jij al eens een kop of kalebas maté gedronken? Of heb je ook thee van Teavana gekocht of gedronken? Wat vond je ervan? Laat het achter bij de reacties.

0 Comments

  1. Pingback: Wat is yerba maté? | LoveForTea

  2. Pingback: Mijn thee tijdens de vakantie-top 5 | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *