Thee, Zwarte thee
Leave a comment

Review: Lapsang Souchong

lapsang souchong

Ondanks dat ik het niet van plan was liep ik tijdens een middagje Amsterdam spontaan tegen een winkel van Simon Lévelt aan. Ik zag het als een reden om even binnen te kijken en om de winkel weer te verlaten met een lekkere thee.

Winkel: Simon Lévelt

Naam: Lapsang Souchong

Thee soort: Zwarte thee

Vorm: Losse theebladeren

De theebladeren: De theebladeren hebben een diep zwarte kleur.

Smaken: Deze Chinese thee is gedroogd boven naaldhout en heeft hierdoor een licht zoete en volle rooksmaak.

Eerste indruk: Dat deze thee gedroogd is boven naaldhout is zowel te zien als te ruiken. De diep zwarte kleur en de heerlijke rook geur zijn duidelijk aanwezig. Deze combinatie heb ik nog nooit gedronken, maar ik houd wel van deze geur. Doet mij denken aan buiten zitten met een vuurkorf.

Review: Wat mij meteen opvalt is de kleur van de thee. Zoveel lichter dan ik had verwacht! De diep zwarte theebladeren zorgen voor een goud/warm kleurige thee. Ook is het geen sterke zwarte thee. De smaak is heerlijk licht en heeft inderdaad een zoet karakter. Ook is het rokerige nog terug te proeven. De rook geur is wel iets minder geworden, maar is zeker niet verdwenen. De thee ruikt nu een beetje naar een na-smeulend vuurtje. Past perfect bij de zoete rooksmaak.

Misschien kunnen jullie het al raden, maar deze thee komt zeker op mijn favorieten lijstje!

Waar te koop: Deze Lapsang Souchong is te koop bij Simon Lévelt voor € 3,20 (100gram). Zowel online als in de winkelstraat.

Hebben jullie al wel eens een rookthee gedronken? Zo ja, wat vonden jullie ervan? Laat het achter bij de reacties!

0 Comments

 1. Jiska says

  Ik zet m’n Lapsang zelf liever wat sterker, ik ben dol op die rookgeur en -smaak. Daarvoor moet je inderdaad wel wat meer theebladeren gebruiken en ze wat langer laten trekken. Ik vind hem ook erg geslaagd in een combi met een goede Earl Grey (met voldoende bergamot dus), probeer maar eens half Lapsang – half Earl Grey te zetten!
  Ook heel geslaagd is 2 delen kaneelthee en 1 deel Lapsang.

 2. Oh ik hou van Simon Levelt! Ik heb de rookthee weleens op maar ik ben er nog niet over uit wat ik er nou van vind.. niet vies, wel apart, maar ook niet super lekker.. ik weet het nog niet haha. With love ♥ S.

  • Ja het is wel een thee waar je van moet houden. Probeer de combinaties van Jiska anders eens uit (eerdere reactie). Misschien zijn deze meer jouw smaak.

 3. Pingback: Het thee ABC presenteert ‘R’ | LoveForTea

 4. Pingback: Het thee ABC presenteert ‘S’ | LoveForTea

 5. Pingback: Review: Xiao Zhong | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *