Thee, Zwarte thee
Leave a comment

Review: Il était une fois Noel

Il Etait Une Fois Noel

Toen ik deze thee proefde tijdens de theeproeverij bij Tea in the City wist ik meteen dat ik deze mee naar huis zou nemen. Zo lekker! Net een vloeibare amandelstaaf.

Naam: Il était une fois Noel

Thee soort: Ceylon

Vorm: Losse thee

De theebladeren: Mooie theebladeren in een donkere kleur. Het contrast met de oranje-gelige bloemblaadjes vind ik ook erg mooi.

Toevoegingen: Specerijen

Il Etait Une Fois Noel

Smaken: Kaneel, vanille, appel, amandel, gember essentiële olie, bloemblaadjes van de goudsbloem

Eerste indruk: De losse theeblaadjes ruiken gewoon naar amandelspijs! Ik moet toegeven dat ik geen groot fan ben van amandelspijs, maar dit ruikt zeker niet verkeerd. De gezette thee ruikt een stuk minder naar amandelspijs.

Review: Vaak vind ik de zwarte thee in melanges wat te overheersend, maar in dit geval is het een mooie basis voor de kaneel, vanille en de amandel. De thee doet inderdaad denken aan amandelspijs en zal dan ook heerlijk smaken bij een stukje appeltaart met slagroom of een bolletje vanille ijs. Ik denk dat ik voor vanavond de apfelstrudel maar in de oven doe. Wel vind ik de thee wat zwaar waardoor ik er niet meer dan twee koppen van kan drinken, maar wie mij kent weet dat dat dan wel weer twee grote koppen zijn.

Ben je dus nog op zoek naar een lekkere thee voor de gure dagen dan is dit zeker een aanrader. Naast deze heerlijke thee mocht ik ook een proefzakje Pouchkine meenemen. Ook dit is zeker een aanrader.

Wat is jouw favoriete thee voor bij de appeltaart?

0 Comments

  1. Jiska Sanders - van Soest says

    Oeh, die thee heb ik geroken toen ik voor een theeproeverij bij Tea in the City was en heb enorm getwijfeld of ik hem zou nemen. Uiteindelijk niet gedaan…. en na het lezen van dit blog daar spijt van 😉

  2. Pingback: Shoplog: Tea in the City | LoveForTea

  3. Pingback: Tea Moments November | LoveForTea

  4. Pingback: Review: Pouchkine | LoveForTea

  5. Pingback: Mijn herfstthee toppers | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *