Groene thee, Thee, Theemerken, Witte thee
Leave a comment

Review: Geels & Co. deel 1

8 treasures or shaolin

De vier zakjes met thee staan al een tijdje in het zicht, maar er een review over schrijven is er nog niet van gekomen. Tot vandaag! Twee van de vier soorten komen vandaag aan bod, namelijk 8 Treasures of the Shoalin en Pi Lo Chun. Beide zijn van Geels & Co.

8 Treasures of the Shoalin

8 treasures of shaolin

Soort thee: 8 verschillende groene thee soorten

Toevoegingen: stukjes aardbei, ananas en diverse bloemblaadjes

Eerste indruk: De thee ziet er erg goed uit. Mooie theebladeren en er zitten zelfs twee ronde thee tabletten in. Samen met de gele blaadjes en rozige stukjes aardbei vormt het een mooi contrast. En wat ruikt dit lekker!

Review: Zodra er aardbei in thee zit wordt ik een beetje terughoudend. Van aardbei thee ben ik geen groot fan, maar dat is puur aardbei. De groene thee in combinatie met aardbei, ananas en bloemblaadjes is een hemelse combinatie. De smaak is subtiel. Veel zachter dan je zou verwachten van de geur. Dit is een rijke fruitige thee waar ik zeer zeker heerlijk van ga genieten.

Pi Lo Chun

Pi Lo Chun

Soort thee: witte thee

Toevoegingen: geen

Eerste indruk: Deze theeblaadjes zijn veel kronkeliger dan anders. Of dat lijkt zo nu ik er een boel bij elkaar zie in een doorzichtige verpakking. De theebladeren hebben mooie kleurschakeringen en ruikt licht zoet.

Review: Dit licht zoete is ook terug te proeven. De thee is zacht van smaak en zeker een geniet moment waard. Het zoete smaakje komt doordat de theeplanten tussen de fruitbomen hebben gestaan waardoor de bladeren het zoete van de bloesem hebben opgenomen. Dit zorgt voor een hele mooie thee die heerlijk licht is.

Volgende week een review van de andere twee varianten: Pai Mu Tan en Buddhas Little Secret.

0 Comments

  1. Pingback: Review: Geels & Co. deel 2 | LoveForTea

  2. Pingback: Doei zwaar, hallo zacht | LoveForTea

  3. Pingback: 30 days of tea ’15 week 4 | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *