Groene thee, Thee
Leave a comment

Review: Fukamushi Sencha

Fukamushi

Eerder schreef ik al over mijn bestelling bij Sencha Tea Company. Ik heb de twee bestelde theeën al een aantal keer gedronken en ze zijn heerlijk! Vandaag review ik voor jullie de Fukamushi Sencha. Dit is een Japanse groene thee uit het Uji gebied.

Webshop: Sencha Tea Company

Naam: Fukamushi Sencha

Thee soort: Groene thee

Vorm: Losse theebladeren

De theebladeren: De theebladeren lijken net op kleine grassprietjes, helder groen van kleur. Ook is het een melange van diverse plukken.

Toevoegingen: Geen

Eerste indruk: Er zit een heerlijke licht zoetige, maar toch grassige geur aan de thee. Best een uitnodigende geur die mij doet denken aan gemaaid gras in het voorjaar, maar dan met een zoet karakter. Na het zetten heeft de thee een hele mooie heldere licht groene kleur.

Review: Deze thee heeft echt een heerlijke smaakcombinatie! Je proeft zowel iets zoets als iets grassigs en het vult elkaar perfect aan. Er is echt geen bittere noot in te proeven. Ook is de smaak niet overdreven aanwezig. Gewoon puur natuur. De geur is wel iets afgezwakt na het zetten van de thee, maar is nog wel subtiel aanwezig. Dit komt de smaak alleen maar ten goede.

Persoonlijk komt deze thee in het rijtje met favoriete groene theeën te staan. Goeie geur/smaak combinatie en een mooie kleur thee. Deze Fukamushi Sencha is een aanrader voor iedereen die groene thee wil proberen of al een echte fan is.

Waar te koop: Deze Japanse sencha is te koop bij Sencha Tea Company voor € 7,95 (40gram).

Ook de Hojicha Karigane die ik bestelde is een aanrader!

Wat is jullie favoriete groene thee? Ik lees het graag bij de reacties.

0 Comments

  1. Pingback: Tea Moments Februari 1 | LoveForTea

  2. Pingback: Review: Premium Hojicha Karigane | LoveForTea

  3. Pingback: Shoplog: Sencha Tea Company bestelling | LoveForTea

  4. Pingback: Ontdekt: Sencha Tea Company + kortingscode | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *