Oolong, Thee
Leave a comment

Review: Four Seasons Oolong

Tie Guan Yin

Uit de laatste Reizende Theedoos haalde ik twee theeën, een orange pekoe en een oolong. Aangezien ik naast groene thee ook gek ben op oolong thee, review ik vandaag de Four Seasons Oolong  van My Sunday Tea.

My Sunday Tea

My Sunday Tea is een theemerk uit Hong Kong waar je alleen maar pure losse thee kunt vinden. Ze hebben een mooie collectie thee waaronder ook theebloemen. Voor 99 dollarcent koop je proefverpakkingen en ze rekenen geen verzendkosten voor de losse thee. Misschien dat ik hier eens een eigen bestelling plaats.

Four Seasons Oolong – Tie Guan Yin

Four Seasons Oolong - Tie Guan Yin

Voor het zetten

Hoeveelheid: 8 – 10 gram
Watertemperatuur: 95°C
Trektijd: 3 minuten

Na het zetten

Theeblaadjes: Ondanks alle ruimte die ze in mijn theezetter hebben, zijn niet alle bolletjes volledig ontvouwen. De tweede keer opschenken zal nog goed smaken. De theeblaadjes ruiken naar een combinatie van chocolade en karamel. Toch ruikt dit niet als een hele zware thee.

Smaak: Ondanks dat ik vanwege de geur van de theeblaadjes geen hele zware thee verwachtte, ben ik eigenlijk verrast over de lichtheid van deze oolong. De chocolade en karamel zijn eerder bloemig geworden, al is die zoete noot nog steeds aanwezig.

Ik ben aangenaam verrast door deze thee. Heerlijk licht van smaak, maar ondanks dat geeft een kop van deze Tie Guan Yin je alsnog een boost voor de rest van de dag. Dit is echt een thee die ik zou drinken zo rond half 4 ’s middags. Een echte oppepper.

Wat vind jij van Tie Guan Yin?

0 Comments

    • Klopt! Losse thee kun je vaak zeker wel 3 keer opschenken, maar soms ook nog wel vaker. Laat de thee dan wel met elke opschenken wat langer trekken.

        • Je bedoelt de zakjes uit de winkel? Die zou ik niet zo snel nog een keer opgieten, omdat alle smaak meestal al in het eerste kopje zit. Maar je kunt het altijd proberen, want de groene thee van Clipper giet ik wel eens vaker op en dat smaakt dan nog prima.

  1. Pingback: Tea Moments’16 Mei | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *