Zwarte thee
Leave a comment

Review: Dianhong Gold

Dianhong Gold zwarte thee

Zwarte thee heeft in mijn theewereld nog altijd een ‘ontbijtthee’ sfeer om zich heen hangen. Gelukkig ontdek ik steeds meer zwarte theeën die dit totaal oneerbiedige imago afbrokkelen, zo ook deze Dianhong Gold.

Dianhong Gold is een zwarte thee uit de Yunnan-provincie in China. In deze zwarte thee vind je relatief veel delicate knopjes waardoor de theebladeren een mooi kleurenpalet hebben van zwart en goudgeel (brons-achtig). Alleen al door deze combinatie is deze thee een waar lust voor het oog. Je krijgt zo’n zin om er een kopje thee van ze zetten. En dat is precies wat ik gedaan heb.

Dianhong Gold

Dianhong Gold zwarte thee

Voor het zetten

Hoeveelheid: 2 gram
Watertemperatuur: 90°C
Trektijd: 3 minuten

Na het zetten

Geur: De theeblaadjes ruiken heerlijk warm en karamelachtig. Dat belooft veel goeds!

Smaak: Verwarmend, aards, zoetig, en geen bittertje te bekennen. Heerlijk om je met een kop van deze Dianhong Gold in een stoel te nestelen en naar de neerdwarrelende sneeuw te kijken. Openhaard erbij aan. Ik krijg zo’n lekker cozy gevoel van deze thee, heerlijk. Doordat ik een karamelnoot proef, is deze zwarte thee ook niet zwaar. De smaak is wel stevig en vol, maar hij blijft uitnodigen tot een volgende slok waarbij de karamel op je tong blijft plakken.

Dit is een zwarte thee die mij zeker anders over zwarte thee laat denken en waar ik zeker van kan genieten. Ik ga deze prachtige Dianhong Gold dan ook zeker vaker in mijn theekopje schenken om bij weg te dromen.

Welke zwarte thee geeft jou een cozy gevoel?

Dianhong Gold zwarte theeDianhong_gold_thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *