Thee, Witte thee
comment 1

Review: 2x Witte thee Maya Tea

Maya witte thee

De een na laatste review van Maya Tea. Na de Mocca cream en de twee rooibos varianten is het vandaag de beurt aan de twee witte theeën die ik heb mogen ontvangen.

Eldorado

Toevoegingen: Fruit en bloemen

Smaken: Fujian White met aardbei, sinaasappel, aronia en jasmijn

Eerste indruk: Als je de verpakking open doet, komt je een zoete geur tegemoet. Vooral het zoete van de aardbei is goed aanwezig. Laat je niet afschrikken door deze geur, want deze thee moet een licht zoet fruitig accent hebben.

Review: En dat heeft deze witte thee inderdaad. Dit is een heerlijke, zachte en zoete witte thee. Het ruikt ook lekker fruitig. Niet overdreven zoet waar het glazuur van je tanden afspringt, maar het ruikt meer naar vers zoet fruit. De smaak is heel zacht. De zoetigheid is ook heel subtiel in de smaak aanwezig. Binnen deze zoetigheid is het ook weer de aardbei die de boventoon heeft.

Witte thee Maya Teabron

Touch of the White Angel

Toevoegingen: Bloemen

Smaken: Fujian White met jasmijn en rozenblaadjes

Eerste indruk: De theeblaadjes ruiken bloemig en nodigen gewoon uit om een lekkere kop thee van te zetten.

Review: Dit is echt een witte thee voor degenen die niet van zoetigheid houden. De jasmijn en de rozenblaadjes zorgen voor een bloemige zachte smaak, maar vergeleken met Eldorado witte thee heeft Touch of the White Angel een smaak die puurder overkomt. Dit is een witte thee die ook op wat mindere dagen prima smaakt. Persoonlijk drink ik wat zoetige theeën liever op een warme dag. Dit is ook een heerlijke thee voor in de avond.

Beide witte theeën zijn zacht van smaak en elk heeft een eigen karakter. Eldorado is zoet en fruitig terwijl Touch of the White Angel heerlijk bloemig is. Ik zelf zou in de middag kiezen voor een wat zoetere kop Eldorado, terwijl ik ’s avonds kies om te genieten van een wat puurdere smaak met Touch of the White Angel. Ondanks dat beide theeën dezelfde witte thee als basis hebben, worden er door de toevoegingen twee totaal verschillende theeën en theemomenten gecreëerd. Heerlijk.

Wat is jullie favoriete witte thee voor in de middag of in de avond?

1 Comment

  1. Pingback: Review: 2x Groene thee Maya Tea | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *