Recepten
comments 10

Recept: Matcha Latte

Matcha latte

Als ik de foto’s van een kopje matcha zie dan wil ik die het liefst van het scherm van mijn laptop of telefoon pakken. Het heeft bij mij even geduurd voordat ik aan de matcha ging of het überhaupt probeerde. Maar dat is veranderd.

Tijdens mijn vakantie kwam er een bericht op mijn facebook tijdlijn voorbij van Theejoy over een matcha ice tea. Ik nam mij meteen voor om zodra ik thuis was een bestelling te plaatsen. Naast deze matcha variant had ik ook een zakje matcha latte in mijn online winkelwagentje gelegd. Vandaag het recept en ik vertel of ik nu een matcha-fan ben, ja of nee.

Matcha Latte

Ingrediënten

 • Matcha Latte van Theejoy (suiker, biologisch matcha poeder, vanille)
 • Water/melk/amandelmelk/sojamelk etc
 • Maatbeker
 • Garde, bamboeklopper of elektrische melkopschuimer

Bereidingswijze

 • Verwarm het water of de door jou gekozen melk, maar laat deze niet koken.
 • Vul je kop met het warme water of de melk. Giet dit over in een maatbeker en kijk hoeveel ml er in je kop gaat.
 • Schenk het water of de melk weer terug in je kop en voeg een theelepel matcha latte toe per 100 ml.
 • Klop de latte op met behulp van een garde of een originele bamboeklopper voor een extra schuimige latte.

Als je weet hoeveel theelepels je voor een bepaalde mok moet toevoegen hoef je de maatbeker natuurlijk niet meer uit de kast te pakken.

Ik heb zowel de versie met volle melk (links) als met water (rechts) gemaakt. Het verschil is al meteen goed te zien, want waar de matcha latte met water diep groen van kleur is, is die met melk een haast licht pastel. En nu de smaaktest.

Matcha

Matcha latte met water

Wow, wat een groene kleur! De latte is zoet en ik proef de suiker. Ik probeer al een tijdje om zoveel mogelijk geraffineerde suikers uit mijn eten te weren en daardoor heb ik het idee dat deze latte voor mij nu extra zoet is. Voor mij smaakt deze matcha latte namelijk als groene thee waar te veel suiker in is opgelost. De groene thee smaak waar ik op gehoopt had proef ik vooral in de afdronk.

Matcha latte met melk

Bij deze versie heb ik me niet helemaal aan de hoeveelheden gehouden. De twee theelepels zorgden voor zo’n licht groene kleur dat ik er nog een klein schepje bij in gedaan heb. Geen goed idee, want de matcha is hierdoor gewoon te zoet. De melk zorgt wel voor een romige latte en zorgt ervoor dat de smaak goed in je mond achterblijft. De melk in combinatie met de groene thee vind ik wel erg lekker. De volgende keer geen extra schepje bij de melk, want dan wordt de matcha latte toch echt te zoet.

Persoonlijk vond ik de beide varianten erg zoet, maar zoals gezegd kan dit komen doordat ik geraffineerde suiker zoveel mogelijk laat staan. Grote kans dat iemand anders deze latte’s totaal niet te zoet vindt! Ik ga nog even verder experimenteren met de hoeveelheid matcha mix per 100 ml. Wel gaat mijn voorkeur uit naar de variant met melk, omdat de combinatie melk met groene thee perfect is. Ik geef de matcha latte zeker nog een kans!

Als jullie nog een lekker matcha recept hebben laat deze dan vooral achter bij de reacties!

10 Comments

 1. Pingback: Tea Moments’15 oktober | LoveForTea

 2. Hoi Kaleigh, wil je minder zoet dat kan. Je kunt kiezen voor de pure Japanse Matcha van geweldige kwaliteit. Deze wordt ook voor de Japanse theeceremonies gebruikt en is op natuurlijke wijze geteeld. Inmiddels staat er ook een video online waarin ik laat zien hoe je Matcha latte maakt. Dit is de link. http://www.bing.com/videos/search?q=you+tube+matcha+latte+theejoy&FORM=HDRSC3#view=detail&mid=0590D110534D7EE1EC890590D110534D7EE1EC89
  Wil je nog een keer de Matcha maken met Pure Matcha dan laat het me weten! Groetjes Marielle, theejoy.

  • Hoi Mariëlle, ik zag gister toevallig je video. Erg leuk om te zien! Meteen van plan om morgen weer een latte te maken. Ik ga nog een keer proberen om hem minder zoet te maken, maar anders wil ik graag de pure matcha een keer proberen.

 3. Pingback: Tea Moments’15 november | LoveForTea

 4. Pingback: 3x matcha voor in de ochtend | LoveForTea

 5. Pingback: Tea Moments juli ’16 | LoveForTea

 6. Pingback: Recept: Verwarmende Chai Latte | LoveForTea

 7. Pingback: Tea Moments november’16 | LoveForTea

 8. Pingback: Wat staat er op het verlanglijstje van een theeliefhebber? | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *