Theemerken
comments 4

Nieuw in Nederland: Newby

Newby

Een tijdje terug zat er een leuke verrassing in mijn mailbox, namelijk een uitnodiging voor het persevent van Newby. Eindelijk een uitnodiging voor een dag waarop ik niet op school hoef te zitten of aan het werk ben. Uitnodiging geaccepteerd!
Het persevent vond plaats in het Wyndham Apollo Hotel Amsterdam. Perfecte locatie voor de lancering van een mooi nieuw merk. Bij binnenkomst was het meteen duidelijk dat het gaat om een merk met uitstraling. Luxe verpakkingen en thee geschikt voor elk moment. Newby pers event

Newby

Newby is in Groot-Britannië al te vinden in vijf sterren hotels, kastelen, op Westminster Abbey en tijdens Wimbledon. Een thee met naam dus. Dat is ook begrijpelijk als je weet dat voor Newby alleen de bovenste blaadjes van de theeplant goed genoeg zijn. En die worden ook nog eens met de hand geplukt. De oprichter van dit merk is mr. Sethia. Hij begon op 14-jarige leeftijd als leerling theeproever en binnen een paar jaar kocht hij z’n eigen thee in en kocht hij zelfs een theeplantage in Assam. De passie van mr. Sethia is thee van hoge kwaliteit. Daarnaast wil hij de theecultuur weer in zijn oude glorie herstellen.

Assortiment van Newby

Bij Newby kun je kiezen uit 200 smaken thee. Van zwart, wit, darjeeling tot tisanes. Ook vind je hier prachtige theebloemen. De thee van Newby is geschikt voor elke theeliefhebber. Of je nou voor het gemak van een theezakje gaat of kiest voor een losse thee of theebloem, alle thee is van hoge kwaliteit, verwerkt in eigen fabriek en zo snel mogelijk verpakt in foliezakjes om zo de smaak en de geur te bewaren. Zo begint het genieten van je kopje thee al bij het openen van de verpakking. Newby thee Om de oude theecultuur weer te herintroduceren zijn er ook prachtige geschenkverpakkingen gecreëerd. Prachtige reliëf caddies, caddies met sterrenbeelden of verzilverde caddies. Voor een luxe cadeau ben je hier aan het juiste adres. Newby cadeau verpakking Na een presentatie over het merk was het tijd voor een theeproeverij. Niet gewoon een kopje thee drinken, maar ruiken, slurpen en lucht naar binnen zuigen. Thee proeven zoals de theeproevers dat doen. Dit was een erg leuke ervaring en erg interessant om zo verschillende theeën achter elkaar te proeven. We begonnen met lichte theeën waaronder twee sushi theeën. De smaak was erg interessant, maar echt voor bij het eten bedoeld. Persoonlijk vond ik deze te sterk van smaak om gedurende de dag te drinken. Na de lichte theeën was het tijd om zwarte thee, darjeeling en een lapsang souchong te proeven. De zwarte theeën waren voor mij iets aan de sterke kant, maar deze hadden dan ook een goede 4 minuten getrokken. De rij werd afgesloten met een rooibos en een kruidenmelange. Ondanks dat voor mij persoonlijk de zwarte theeën wat aan de sterke kant waren, had elke thee iets bijzonders. Zowel zacht als krachtig, maar ook verrassend. Zo verwachte je door de geur een wat sterke thee en was je aangenaam verrast toen de smaak juist heel zacht was. Dit is zeker thee van goede kwaliteit. Newby theeproeverij Na het proeven mochten we nog een thee uitkiezen om extra van te genieten. Ik ging voor een jasmijn thee en die was heerlijk! Zacht, zoet en bloemig. Deze moet ik toch echt vaker gaan drinken. Als afsluiter kregen we nog een goodiebag mee met niet alleen thee, maar ook een timer! Nu hoef ik eindelijk mijn telefoon niet meer te gebruiken, want die ligt nooit binnen handbereik. Ook zit er een theebloem in met een speciaal klein glas om deze in te zetten. Ik vergeet de thee natuurlijk ook niet. Naast een masala chai mag ik ook gaan genieten van earl grey, heerlijk.

Newby is online verkrijgbaar op newbyteas.nl en is hopelijk ook snel in horecagelegenheden te vinden.

4 Comments

  1. Pingback: Tea Moments ’15 juni | LoveForTea

  2. Pingback: Tea Moments’15 november | LoveForTea

  3. Pingback: LoveForTea bestaat 3 jaar! | LoveForTea

  4. Pingback: Het dirty chai event van Celestial Seasonings | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *