Geen categorie, Groene thee
Leave a comment

Mystery tea uit Vietnam

Mystery tea uit Vietnam

Vorig jaar zomer zijn mijn broertje en zijn vriendin door Vietnam gaan rondreizen, en naast veel verhalen kwamen ze ook thuis met een zakje thee voor mij. Dit bleek wel een mystery tea te zijn.

Doordat er naast de Engelse woorden fax, email en website geen bekend woord op de verpakking staat, wist ik totaal niet wat voor thee ze voor mij hadden meegebracht. Zelf wisten ze het ook niet meer. Ze kwamen niet verder dan dat het populair was. Juist. De website die op de verpakking staat hielp ook niet. ‘Server onvindbaar’. Dan zit er maar een ding op, kijken en proeven!

De geurtest

Ik begin bij de theebladeren. Wat mij meteen opvalt is het grote aantal takjes dat erin zit. Daarnaast zie ik ook mooie opgerolde theebladeren met een legergroene kleur. Eenmaal gezet zie ik wel dat niet alle theebladeren nog heel zijn, en anders zijn het kleine hele theebladeren. Qua geur en kleur denk ik aan of groene thee of een lichte oolong.

De smaaktest

De gezette thee heeft een goudgele kleur en ruikt naar karamel. Door deze geur neig ik meer naar een lichte oolong dan naar een groene thee. De smaak ondersteunt dit. De karamel wordt wel wat onderdrukt door een aardsere smaak. De thee blijft zacht van smaak, maar heeft wel kracht.

En toen kreeg ik het idee om Google Translate eens op de verpakking los te laten. Wat blijkt? Het is groene thee met jasmijn en rozemarijn. Oh. Daar gaat mijn oolong theorie. Nu ik het weet, of denk te weten, proef ik ergens ver weg een noot jasmijn. Ik heb volgens mij ook nog nooit een thee gedronken met rozemarijn, dus daar kan de wat aardse smaak vandaan komen natuurlijk. De basis van de thee is namelijk wel heerlijk zacht.

Wat voor thee het ook moge zijn, ik ben blij dat ze hem voor mij hebben meegenomen, want hij is erg lekker. Ik ben dan ook al door de helft heen. Als ze weer op pad gaan, mogen ze wel weer een thee meenemen!

Heb jij weleens een thee op een vakantieadres gekocht zonder enig idee wat er op de verpakking staat en dus wat er in de verpakking zit?

Mystery_tea_verpakkingMystery_tea_vietnam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *