Ice tea recepten
comment 1

Mr & Mrs Tea: matcha ice tea

Mr & Mrs Tea: matcha ice tea

Gastartikel

Het laatste recept in de ice tea-week! Deze week vol lekkere ice tea-recepten wordt afgesloten door Mr & Mrs tea met hun matcha ice tea.

Mr & Mrs Tea: matcha ice tea

Mr & Mrs Tea: matcha ice tea

De zomer moet nog goed en wel beginnen, het is alweer bijna vakantie, de temperatuur gaat stijgen en dan is het tijd voor ice tea. Van elke thee kun je ice tea maken, je doet ’s avonds het restje thee uit de theepot in een fles in de koelkast voor de volgende dag.

Een thee die heel geschikt is om cold brew te maken is matcha!

Als je matcha nog niet kent: matcha is een Japanse groene thee die tot poeder wordt vermalen. Door de unieke omstandigheden waaronder de planten groeien zit de thee boordevol antioxidanten. Daarnaast vergroot het drinken van deze thee de mentale helderheid en het concentratievermogen.

Om matcha koud te zetten doe je een lepeltje matcha, wat ijsblokjes en koud (gefilterd) water in een (cocktail) shaker, schudden tot alles goed gemengd is en de ice tea is klaar om te drinken.

Dat was de supersimpele versie, voor een echte zomerse matcha ice tea voegen we  limoen en verse munt toe. Limoen is verfrissend en bevat veel vit. C, de pepermunt zorgt voor pit.

Je maakt de ice tea door enkele ijsblokjes, de matcha en water in de (cocktail)shaker te schudden, nog het limoensap toevoegen en even goed mengen.

Neem een groot glas, of twee kleine glaasjes gevuld met ijsblokjes en giet daar de thee in, nu nog de muntblaadjes toevoegen.

Enjoy!

Ingrediënten:

1 theelepel matcha
150 ml koud (gefilterd) water
ijsblokjes
sap van ½  limoen, en een schijfje citroen als garnering
1-2 blaadjes verse munt
eventueel wat honing

Mr & Mrs Tea: matcha ice tea

Foto’s: Mr & Mrs Tea

1 Comment

  1. Pingback: Tea Moments ’16 september | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *