Kruidenthee
comment 1

Mijn winterslaap met sleepytime extra

Afgelopen week sloot ik elke dag af met zeker twee koppen sleepytime extra van Celestial Seasoning, de perfecte thee voor mijn winterslaap.

Twee vrijdag terug werd ik verrast toen ik thuis kwam van mijn werk, er was namelijk een pakketje gebracht. Ik had niks besteld en dat maakte mij nog nieuwsgieriger. Tot mijn verrassing was het een theepakket van Celestial Seasoning met daarin alles voor een heerlijke winterslaap.

Celestial Seasoning winterslaappakket

Nu zul je misschien denken, winterslaap? Je begint net weer met bloggen, houd je er nu alweer mee op? Nee hoor, maar een weekje extra aandacht geven aan mij slaappatroon kan geen kwaad. Nu slaap ik niet slecht, en kan ik best makkelijk mijn bed uitkomen. Toch val ik niet elke dag even snel in slaap, vooral omdat ik 3 avonden in de week laat thuiskom van sporten. Dit winterslaappakket kwam dus op het juiste moment.

Sleepytime extra

Ik sloot mijn dagen dus af met twee koppen sleepytime extra, een rustgevende kruidenthee met kamille en valeriaan. Ook zit er spearmint en lemongrass in. De thee vind ik naast zacht ook lekker fris. Misschien dat je daar niet meteen aan denkt bij een rustgevende thee, maar ik vond het een hele aangename smaak aan het einde van de dag. Aan het einde van de week associeerde ik dat frisse echt met het naar bed gaan, het tot rust komen aan het einde van je dag.

Of ik er ook sneller door in slaap viel? Als ik eerlijk ben, weet ik het niet. Een week is natuurlijk ook erg kort om dat te beoordelen en ik had ook niet echt slaapproblemen. Wel heb ik het idee dat ik beter slaap, want ik werd wel uitgeruster wakker. Dit kan ook komen doordat ik er ’s avonds vaker een boek bij pakte in plaats van tv-kijken, en ik weet van mezelf dat ik beter slaap als ik niet de hele avond naar schermen aan het kijken ben.

Dus ja, mijn conclusie? Heerlijke thee om je dag mee af te sluiten, maar ik kan niet zeggen dat ik er ook sneller door in slaap viel. Wil ik echt een goede winterslaap houden, dan moet ik ’s avonds ver weg blijven van schermen en telefoons. Gelukkig heb ik nog een hele stapel boeken die ik wil lezen.

Na mijn winterslaap ben ik wel benieuwd naar jouw favoriete thee om je dag mee af te sluiten. Ik lees het graag hieronder bij de reacties.

Celestial_Seasoning_sleepytime_extraCelestial_Seasoning_chillmodus

 

1 Comment

  1. Philip says

    Favoriete thee om de dag mee af te sluiten??? Niet echt. Heb een fors aantal favorieten die ook om beurten voor de afsluiting morgen. Voor ’s morgens echter wel: Of een Pu Err 6 jaar oud (Maya Thee), of McKeag’s Lapsang (P&T Berlijn).
    Wat ik wel steeds vaker drink aan het eind van de avond is een witte thee: Nepalese White (T’s TeaBar in Amsterdam, top plek!!)
    Voor de ochtend komt er nu ook een Grey Lapsang bij (eigen blend, samen met T’s TeaBar gemaakt….)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *