Blog, Mijn theereis
comments 2

Mijn visie op thee

thee

Op 30 maart zat ik weer in de trein richting Amsterdam. Dit keer voor een bezoek aan Café Couture. En dit bezoek leverde meer op dan alleen lekkere thee, ik ging namelijk nadenken over mijn visie op thee.

Het klinkt misschien wat zwaar ‘een visie’ op thee, maar ik bedoel er niets anders mee dan hoe ik tegen thee aankijk. Of eigenlijk is het de vraag ‘Wat is thee voor mij?’. Veel theemerken werken vanuit een visie. Alleen biologisch, alleen puur, alleen groene thee of Fairtrade. Na mijn gesprek met Pieter begon ook ik na te denken over wat thee nu eigenlijk is voor mij.

Thee is voor iedereen en kan altijd

Al snel kwam ik op ‘thee is voor iedereen en kan altijd’. Er is voor iedereen wel een passende thee. Zwart, groen, biologisch, kruideninfusies, iced tea’s, afkomstig uit China. Sommigen kiezen ervoor om zich op één of op een select aantal theeën te richten. Zelf kijk ik er anders tegenaan. Je zult mij dan ook nooit horen zeggen dat ik alleen Fairtrade-thee drink, of alleen groene thee vanwege de goede eigenschappen. Iedereen moet op zijn of haar manier van thee kunnen genieten en daar hoort de thee bij die bij hun past. Ja, dat kan een thee zijn met veel toegevoegde ingrediënten, maar als iemand daar net zoveel van geniet als jij van je pure thee, dan is dat toch perfect? Het is net als bij spruitjes, de één vind ze heerlijk en de ander kan ze niet uitstaan.

Het ‘thee kan altijd’-deel wil ik omdopen naar thee voor high heels, met dank aan Pieter. Oftewel, thee kan ook op feestjes, in clubs of in chique restaurants. Niet alleen op de geitenwollensokken-manier met een grote mok opgekruld op de bank zitten, maar ook uit je dak gaan op een feestje met een glas thee in je hand. Een uitdagende theecocktail, een verrassende iced tea of in plaats van wijn een bijpassende thee bij elke gang. Thee heeft zoveel meer te bieden dan het geitenwollensokken-imago dat het nu heeft.

Losse thee vs theezakjes

Een onderwerp waarop velen van jullie meteen zullen zeggen ‘Losse thee, altijd’. Ikzelf ook, tot Pieter iets zei waar ik hem toch gelijk in moest geven. Hij zei: ‘Als mensen die theezakjes gebruiken net zo genieten als jij van losse thee, is dat toch goed? Het gaat om de beleving.’ Gevoelig puntje, want ik ben toch wel een voorstander van losse thee. Wel heeft hij een punt wat betreft de beleving. Als ik met vriendinnen gezellig bij iemand thee aan het drinken ben en iedereen heeft wat lekkers meegenomen, dan maakt het mij echt niet uit dat ik thee van theezakjes drink. Het is gezellig, er wordt veel gelachen en veel thee gedronken. Ik ruil graag wat losse thee in voor zulke middagen. Al zit er natuurlijk wel een verschil tussen theezakjes uit de supermarkt en theezakjes van een theemerk dat hun losse thee in theezakjes verpakt, maar dat is een heel ander lang verhaal!

Sonnigdal roobos

Mijn visie op thee

Om een lang verhaal kort te maken. Thee is er voor iedereen en kan altijd. Maak het jouw wereld. Laat je inspireren, maar maak het je eigen.

Hoe dit zich vertaalt naar mijn blog? Ik blijf de theewereld ontdekken zonder mijzelf beperkingen op te leggen. Ik hoop dat dit ook in mijn artikelen zichtbaar is of wordt. Als ik ergens enthousiast over ben, dan wil ik mij daar nogal in vastgrijpen, dus vind je dat ik te eenzijdig bezig ben? Trek dan vooral aan de bel!

Ik ben ook erg benieuwd naar jouw visie op thee. Drink jij toch vooral groene thee of geniet je toch het liefst van een kop Fairtrade-thee? Laat het achter bij de reacties!

 

2 Comments

  1. Thee is voor mij: divers, verrassend, amusant, kalmerend en bindend.

    Omdat het divers is, denk ik inderdaad dat er een thee is voor iedereen. Niet elke thee vind ik lekker, maar soms is het een smaak dat ik nog nooit heb geproefd en daarom is het toch verrassend en amusant. Wanneer ik het alleen drink is het kalmerend en het bied een mogelijkheid to reflectie. Wanneer ik het samen drink wordt het een sociale drank dat mensen bind. Het kan fungeren als een ijsbreker.

    • teamagazine says

      Mooi gezegd! Ik kan me vooral vinden in dat thee kalmerend en reflecterend werkt in je eentje, maar juist verbind als je deze met meerdere drinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *