DIY projecten
Leave a comment

Mijn nieuwe lade voor het opbergen van thee

Theelade

Laatst schreef ik over een nieuwe manier voor het opbergen van thee. Deze manier, het bewaren van thee in lades, kwam ik tegen op Pinterest en ik gaf al aan dat ik deze nieuwe manier van opbergen graag wil uitproberen. Gister ben ik dan ook aan de slag gegaan om een lege lade om te toveren tot thee lade.

 

Dit is de lade waar het om gaat. Het is een kastje dat al jaren op mijn kamer staat en niet altijd vol zit. Ook nu was er een lade leeg. Ik moet wel zeggen dat toen ik over dit idee aan het nadenken was ik deze lade wat ruimer inbeeldde dan dat deze in werkelijkheid is. Vooral toen ik alle thee uit het keukenkastje had gehaald, moest ik even nadenken.

thee uit kastjeDeze hoeveelheid stond er dus in mijn keukenkastje. Geen wonder dat er wel eens iets uitviel als ik het kastje open deed. Waar ik mee begonnen ben is het apart zetten van alles wat ik niet in de lade wil of kan hebben. Het gaan dan om de theedoos, de glazen pot met rozenknopjes, een Tea Forte box en de Lady Earl Grey die ik ’s ochtends altijd drink.

Ik heb ervoor gekozen om de thee eieren, theelepels en theeschoteltjes nog wel in het keukenkastje te bewaren. Dit omdat ik geen mandje heb om in de lade te zetten, maar ook omdat ik deze vaak op het aanrecht laat liggen als ik deze gebruikt heb.

theeDeze thee heb ik ook weer terug in het keukenkastje gezet. Er blijft nog genoeg plek over om andere dingen neer te zetten. Deze ruimte zal snel gevuld zijn want ik heb nog een uitpuilend keukenkastje….

Na dit apart te hebben gezet heb ik alle thee gesorteerd op soort. Groene thee bij groene thee, zwarte bij zwarte etc. Hierdoor zag ik meteen dat ik wel heel veel zwarte theeën heb! Ik drink niet vaak zwarte thee, omdat ik deze vaak associeer met het wakker worden ’s ochtends met een kop zwarte thee. Dat komt ervan als je bent opgegroeid met zwarte thee in de ochtend. Hopelijk ga ik door mijn thee lade nu vaker genieten van deze zwarte theeën.

TheecollectieVan links naar rechts: kruidentheeën, doosje theebloemen met 7 bloemen, witte thee, groene thee, rooibos en zwarte thee. Hier zie je goed dat de zwarte thee goed vertegenwoordigd is in mijn thee collectie. Ook de groene thee mag er wezen.

Daarna heb ik geprobeerd om alles in de lade te pakken. Er is wat passen en meten aan te pas gekomen, maar het is gelukt! Ik heb ervoor gekozen om de doosjes bij elkaar te zetten, omdat de lade anders te rommelig werd. De overige thee is wel op soort in de lade terecht gekomen.

TheeladeZoals te zien is (klik op de foto voor een grotere weergave) heb ik rechts de theedoosjes. Onder het Rooibos Vanille doosje van Marks & Spencer liggen de drie Pickwick doosjes. Doordat de theezakjes allemaal los in het plastic zitten kan ik deze niet bij in een ander doosje doen vandaar dat deze er bovenop ligt. Links van de doosjes is de witte thee te vinden gevolgd door de theebloemen met daarboven nog het Lipton doosje. Deze paste mooi in het gaatje dat hier ontstont.

Weer verder links liggen de kruidentheeën en de Chai mix. De groene thee en de zwarte thee nemen de overige ruimte in. Beide twee rijen breed. Wat lastig te zien is op deze foto is dat achter in de lade een grotere doos ligt met thee die ik gekocht heb tijdens mijn studiereis naar China.

Dit is de 1e indeling en de lade is helemaal vol. Het is even afwachten of het mij zo bevalt of dat ik wat ga aanpassen. Ik hoop in ieder geval dat ik door deze lade wat vaker een thee pak die ik (op dit moment) minder drink.

Ik houd jullie op de hoogte of het werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *