Het thee ABC
Leave a comment

Het thee ABC presenteert ‘T’

Het thee ABC

2016is begonnen en dat begin ik meteen goed met een nieuwe toevoeging aan het thee ABC. Vandaag presenteert ik namelijk de letter ‘T’.

Thee-expert/theesommelier

Dit is iemand die veel over thee weet en waar je terecht kunt met al je vragen. Vaak heeft deze persoon een opleiding of cursus tot theeconnaisseur gevolgd.

Theemuts

Een theemuts is zo’n geweldige handschoen voor over de theepot om zo de thee warm te houden.

Thee ABC: theemuts

bron

Theïne 

Theïne is het theewoord voor cafeïne en zorgt voor een mild stimulerende werking. In thee zit wel minder cafeïne dan in koffie.

Theanine

Theanine, of L-Theanine, is een aminozuur dat in theebladeren te vinden is en waardoor je je heerlijk kunt ontspannen. Ook is theanine een antioxidant dat het immuunsysteem stimuleert. Vooral in groene en witte thee zit veel theanine.

Theebloem

Theebloemen zijn opgebonden theebladeren met daarin een prachtige bloem. Als je deze in heet water legt komt de theebloem ‘uit’ en kun je genieten van een prachtig schouwspel. Ook op mijn blog zijn een aantal artikelen te vinden over theebloemen.

Theesoort

Van de theeplant, de Camellia Sinensis, kunnen zes theesoorten worden geproduceerd, namelijk: zwarte thee, oolong, groene thee, witte thee, gele thee en pu’erh. Alleen deze zes mogen eigenlijk maar ‘thee’ genoemd worden. Meer over deze zes thee varianten bekijk je hier.

Heb je nog toevoegingen voor deze letter of heb je alvast een suggestie voor de letter ‘u’, laat het dan hieronder achter bij de reacties. Natuurijk vind je alle letters op de thee ABC-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *