Het thee ABC
Leave a comment

Het thee ABC presenteert ‘S’

Het thee ABC

De laatste toevoeging aan het thee ABC in 2015. In juli 2014 ben ik begonnen met het creëren van het thee ABC en in 2016 ga ik daar nog gewoon mee door! 2015 sluit ik af met de letter ‘S’ en nee, die staat niet voor Sinterklaas.

Sencha
Een Japanse groene thee dat als gezond wordt bestempeld.

Shincha

Een Japanse groene thee van de aller eerste pluk van het theeseizoen. Deze thee bestaat dan ook uit hele jonge bladeren.

Souchong
Deze term wordt bij zwarte thee gebruikt om de gradatie van een heel theeblad aan te geven en heeft minder te maken met de kwaliteit van het blad. Souchong bladeren vind je onder de pekoe bladeren en het zijn grote, platte en krachtige bladeren die veel gebruikt worden voor Chinese rooktheeën, zoals Lapsang Souchong.

Thee gradaties: Souchong

Smaak
De smaak, of kenmerken, die je proeft bij het drinken van een thee.

Silver Needle

Een populaire witte thee uit China met een fantastische, lichte en rijke smaak waardoor je wel fan moet worden van Silver Needle.

Silver Needle witte thee

Dat was het thee ABC in 2015, maar volgend jaar (wat klinkt dat nog ver weg) voeg ik elke maand weer gewoon een letter toe! Heb je een letter gemist, ga dan naar de thee ABC-pagina. Oh, en suggesties zijn natuurlijk altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *