Het thee ABC
Leave a comment

Het thee ABC presenteert ‘R’

Het thee ABC

De oplettende lezer is het waarschijnlijk al opgevallen dat ik een letter oversla, de ‘Q’. Een lastige letter. Ik heb geen theewoorden met een q kunnen bedenken of vinden en daarom presenteer het thee ABC vandaag de letter ‘R’.

Rooibos thee

Officieel is dit geen thee, omdat het niet gezet wordt van de theeplant. Toch noemen veel mensen het thee, omdat je water over een plant giet. Rooibos wordt gemaakt van een struik die alleen groeit in Afrika. Van deze struik worden alleen de naalden gebruikt om thee van te zetten. Rooibos bevat geen theïne en kan prima ’s avonds gedronken worden zonder een hele nacht wakker te liggen.

Rooibos lemon love

Rijk

Een thee met een volle en krachtige smaak kun je een rijke thee noemen.

Rokerig

Deze term kun je gebruiken om een bepaald aroma te benoemen. Denk hierbij aan as, gebakken, geroosterd enz. Een bekende thee met rooksmaak is Lapsang Souchong. Je moet ervan houden, maar de smaak is geweldig.

Roos

Gedroogde rozenknopjes maken een heerlijke kop thee. Toch kun je deze term ook gebruiken om een bloemige thee te beschrijven.

Rozenthee

Ruiken

Bij het drinken en genieten van een kop thee hoort ook het ruiken aan de theeblaadjes. Vooral de gezette theeblaadjes kunnen je smaakpupillen voorbereiden op een geweldige smaak combinatie. Bij je volgende kop thee, ruik eens eerst aan de theebladeren voordat je een slok neemt. Je zult verrast zijn.

Heb je nog een toevoeging aan deze letter, laat deze dan achter bij de reacties. Ook suggesties voor de letter ‘S’ zijn welkom. Mocht je zelfs nog een theewoord kunnen bedenken met een ‘Q’ deel deze met ons zodat het Thee ABC compleet wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *