Het thee ABC
Leave a comment

Het thee ABC presenteert ‘O’

Het thee ABC

Het thee ABC blijft maar groeien! We zijn al bij de letter ‘O’ aanbeland en ik heb weer mijn best gedaan om daar theegerelateerde woorden bij te zoeken. Hier komen ze.

Oolong: Halfgefermenteerde thee die tussen groene en zwarte thee in zit. Oolong is een Chinese term en betekent ‘zwarte draak’. Oolong thee kan zowel neigen naar groene als zwarte thee, het ligt maar net aan de oxidatiegraad.

Orange Pekoe: Deze term wordt gebruikt om een groot formaat blad mee aan te duiden. Orange Pekoe (OP) heeft niks met de smaak of de kwaliteit van de thee te maken, het is puur een term om een bepaald formaat blad mee aan te duiden.

Thee ABC Orange Pekoe

Organoleptisch: Het proeven van thee waarbij je al je zintuigen gebruikt. Je ziet de theeblaadjes en de thee, je voelt aan de theeblaadjes, je ruikt aan de blaadjes en je ruikt aan de thee, je proeft de thee en je geniet.

Organisch: Bij het cultiveren van thee worden geen chemische middelen gebruikt.

Heb jij nog een toevoeging aan de letter ‘O’ of heb je alvast een idee voor de letter ‘P’, laat het me weten bij de reacties! Ook kun je de voorgaande letters terug vinden op de Thee ABC-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *