Het thee ABC
Leave a comment

Het thee ABC presenteert ‘H’

Het thee ABC

Na ‘G’ komt de letter ‘H’ dus ik heb weer een klein aantal theetermen op een rijtje gezet.

Honeybush

Honeybush is onderdeel van de cyclopia-familie en groeit in Zuid-Afrika. Ook is honeybush verwant aan het beter bekende rooibos. Van beide planten kan thee gemaakt worden, maar honeybush heeft een wat zoetere honing smaak

Hojicha (houjicha)

Hojicha is een Japanse groene thee die geroosterd is in plaats van gestoomd.

Hojicha Karigane


High tea

De Nederlandse versie van de high tea bestaat vooral uit zoetigheid zoals koekjes, cakejes en taartjes. De originele high tea, ook wel ‘meat tea’ genoemd, was eigenlijk meer een arbeidersmaaltijd waar geen cakejes en taartjes aan te pas kwamen. Deze maaltijd met thee werd na het werk genuttigd en moest de arbeiders vullen na een lange dag werken. De Britten noemen de zoete variant Afternoon tea en werd geïntroduceerd door Anna, de Duchess van Bedford, om de tijd tussen ontbijt en avondeten te overbruggen.

Afternoon Tea

bron

En met dank aan jullie de volgende toevoegingen.

Hong Cha

Chinees voor ‘rode thee’, bij ons bekend als zwarte thee.

High mountain formosa

Oolong thee uit Taiwan. Wat deze zo speciaal maakt is dat de theebladeren eerst gebeten moeten worden door een bepaalde vlieg. Het stofje dat het blad dan aanmaakt zorgt voor een fruitige geur.

Himalaya bai mu dan

Dit is een witte thee uit Nepal die in de herfst geoogst wordt.

Mochten jullie nog woorden met een ‘H’ weten laat ze dan achter bij de reacties zodat ik ze aan het artikel kan toevoegen. En natuurlijk ben ik opzoek naar woorden met een ‘I’. Een idee? Ik lees het graag bij de reacties. Meer letters vind je op de Thee ABC-pagina.

0 Comments

  1. Leuke serie posts!
    Ideetjes voor de ‘i’: Indisch, ijzerkruid, infusie, … (Tot zover mijn inspiratie.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *