Het thee ABC
comments 2

Het thee ABC presenteert ‘G’

Het thee ABC

Vandaag het eerste thee ABC van 2015 met in de hoofdrol de letter ‘G’!

Groene thee

Groene thee is een thee gemaakt van ongefermenteerde theebladeren en heeft hierdoor een hele natuurlijke smaak. Groene thee is dan ook een voorbeeld van een onbehandelde thee. Let bij het zetten van groene thee op de temperatuur van het water, want groene thee wordt bitter bij te warm water.

Gearomatiseerde thee

Gearomatiseerde thee is thee dat een smaakje heeft gekregen. Er zijn bijvoorbeeld kruiden, vruchten, bloemblaadjes of aroma’s aan toegevoegd.

Gunpowder

Gunpowder is een groene thee waarbij de theebladeren zijn opgerold tot kleine kogeltjes.

gunpowder

bron

Gyokura

Gyokura is een Japanse groene thee van topkwaliteit en de thee heeft een prachtige groene kleur.

Gradaties

Theebladeren krijgen een gradatie aan de hand van het uiterlijk en de grootte van het blad. Zo zijn Flowery Orange Pekoe (FOP) en Tippy Golden Flowery Orange Pekoe (TGFOP) voorbeelden van gradaties voor hele theebladeren.

Gong Fu Cha

Chinese theeceremonie waarbij de tijd genomen wordt om de thee te zetten. Dit om de ultieme theebeleving te creëren.

Gaiwan

Een gaiwan is een soort ‘kop met deksel’ waarin thee kan worden gezet. Een gaiwan bestaat uit drie onderdelen: een deksel, een kop en een schotel. Een gaiwan kan gezien worden als een kleine theepot waarin je thee zet zonder dat je gebruik hoeft te maken van thee-eieren, zeefjes of zakjes.

gaiwan

bron

Mochten jullie nog woorden met een ‘G’ weten laat ze dan achter bij de reacties zodat ik ze aan het artikel kan toevoegen. En natuurlijk ben ik opzoek naar woorden met een ‘H’. Een idee? Ik lees het graag bij de reacties. Een overzicht van alle letters vind je op de Thee ABC-pagina.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *