Het thee ABC
Leave a comment

Het thee ABC presenteert ‘E’

Het thee ABC

Eerder deze week liet ik het al op Facebook weten, het thee ABC komt met de letter ‘E’. Met jullie suggesties worden er weer wat woorden uitgelegd vandaag.

Earl grey

Dit is een melange van zwarte thee met de kenmerkende olie uit de bergamotplant.

English breakfast tea

Dit is een zwarte thee samengesteld uit thee uit onder andere China en India. Deze thee wordt vaak gedronken met melk en suiker.

english breakfast tea

bron

Engelse melange

Dit zijn combinaties van verschillende zwarte theeën, zoals thee uit Sri Lanka, India en China.

English afternoon tea

Wij kennen dit als een hightea met veel lekkernijen, maar het is allemaal begonnen met een kleine maaltijd met thee, brood, boter en cakejes rond een uur of 4 om de ergste honger te stillen.

Eerste pluk

Dit is het eerste plukseizoen en loopt van maart tot april.

thee plukken

bron

Na veel gezoek is het voor mij nog niet helemaal duidelijk wat precies het verschil is tussen Engelse melange en English breakfast tea. Is Engelse melange een meer overkoepelende term of zijn het eigenlijk twee woorden voor dezelfde thee? Mocht je het weten laat het dan weten, want dan kunnen we dit voor eens en altijd ophelderen.

Mochten jullie nog woorden met een ‘E’ weten laat ze dan achter bij de reacties zodat ik ze aan het artikel kan toevoegen. En natuurlijk ben ik opzoek naar woorden met een ‘F’. Een idee? Ik lees het graag bij de reacties. Bekijk alle letters op de Thee ABC-pagina.

0 Comments

  1. English Breakfast en Engelse melange zijn één en dezelfde thee. De Engelsen noemen het een breakfast thee omdat ze hem bij het ontbijt drinken en wij noemen het een Engelse melange gewoonweg omdat het uit Engeland komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *