Het thee ABC
Leave a comment

Het thee ABC presenteert ‘C’

Het thee ABC

Maand drie van het Thee ABC is aangebroken wat betekend dat we aanbeland zijn bij de letter ‘C’.

Cha

De betekenis van de Chinese en Japanse tekens die verwijzen naar thee.

Chai

Thee uit India die bestaat uit sterke zwarte thee, melk en kruiden. Wordt ook wel Masala Chai of Spicy Chai genoemd.

Ceylon

Zwarte thee uit Sri Lanka.

masala chai

bron

Cafeïne

Een stimulerend middel die in de thee cultuur ‘theïne’ genoemd wordt. Je blijft er alert van, maar het kan ook leiden tot slaapproblemen.

Ceremonie

Een bepaalde routine voor het zetten van thee. Vooral in China en Japan zijn ceremonies een belangrijk onderdeel van het thee drinken. Het kijken naar deze ceremonie kan erg ontspannend werken.

Chanoyu

Wordt ook wel ‘de Japanse theeceremonie’ genoemd. Het idee achter deze ceremonie is het zetten en serveren van thee met een puur hart.

Classificatie

Thee kan op verschillende manieren geclassificeerd worden. Thee kan o.a. geclassificeerd worden op basis van herkomst (land, omgeving), de grote van het blad (orange pekoe etc.), of de manier van het verwerken van het blad (gefermenteerd, semi-gefermenteerd etc.).

Chanoyu

bron

Mochten jullie nog woorden met een ‘C’ weten laat ze dan achter bij de reacties zodat ik ze aan het artikel kan toevoegen. En natuurlijk ben ik opzoek naar woorden met een ‘D’. Een idee? Ik lees het graag bij de reacties. Bekijk de woorden die beginnen met A en B op de Thee ABC-pagina.

0 Comments

  1. Pingback: Het thee ABC presenteert ‘D’ | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *