Hotspots
Leave a comment

Het Dutch Tea Championship

Dutch Tea Championship

Het Dutch Tea Championship is de wedstrijd waarin je je kennis en kunde rondom thee op de proef gaat stellen. Zelf wist ik van het bestaan van dit kampioenschap af, maar ben ik er nooit echt goed ingedoken. Tot nu.

Nee, ik heb me niet aangemeld. Die afgang wil ik mezelf (nog) niet aandoen, maar ik ga me er wel verder in verdiepen. Ik vind het namelijk hartstikke gaaf dat er een theekampioenschap is!

Nu is het Dutch Tea Championship niet iets nieuws in de theewereld. Het is al vijf keer georganiseerd, met als meest recente finale die van 20 maart dit jaar. De eerste vier edities zijn georganiseerd door Dutch Cold. In 2016 nam de International Tea & Coffee Academy het over. De ITC Academy wil het kampioenschap verder uitbreiden tot

hét thee-evenement van het jaar. De plek waar iedereen die met thee bezig is, beginner of gevorderde, elkaar kan ontmoeten, kennis deelt en proeft van nieuwe theetrends. ITC Academy

Durf jij het aan om mee te doen?

Wil jij iedereen in de theewereld laten zien wat je in huis hebt? Dan kun je je opgeven voor de voorrondes. Door middel van drie onderdelen wordt er een selectie gemaakt van de finalisten. Zo moet je in de voorrondes je kennis over thee op orde hebben, een thee naar keuze bereiden, en blind thee proeven.

En dan de finale. Deze vindt plaats tijdens het Amsterdam Coffee Festival. Om te winnen moet je twee ‘mysterie tea’s’ bereiden. ’s Ochtends krijg je te horen welke dit zijn, en krijg je de kans om de thee te ontdekken door deze te zetten, proeven en bekijken. Natuurlijk is er ook weer een proef-test, en moet je een thee combineren met een hapje. Je moet dus de perfecte thee-spijs-combinatie maken.

Durf je het nog steeds aan, of zit je net als ik in het publiek? Mocht je een gooi willen doen naar het kampioenschap, dan maak ik een diepe buiging voor je. Je moet nogal wat theekennis en kunde laten zien, maar dan mag je wel een jaar lang de titel Dutch Tea Champion dragen. En dat is een hele eer.

Inschrijven kan tot 31 oktober op de website van het Dutch Tea Championship.

Wie van jullie mag ik aanmoedigen tijdens de finale op 12 maart 2017? Of zitten we met z’n allen in het publiek?

Foto’s: ITC Academy

Dutch Tea ChampionshipDutch Tea ChampionshipDutch Tea Championship

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *