Tea Moments, Theemerken
comments 3

Het dirty chai event van Celestial Seasonings

Dirty chai event

Vorige week zaterdag was het niet alleen een lekkere zonnige dag, maar ik mocht ook aanwezig zijn bij het dirty chai event van Celestial Seasonings in Indisch restaurant Mayur in Amsterdam. Een hele leuke en lekkere middag.

Iets voor 2 uur ’s middag liep ik restaurant Mayur binnen. Hier stond een middag gepland waarbij het allemaal draaide om de dirty chai van Celestial Seasonings. Dit event begon met een kopje thee. Ik koos voor een blend van kamille en citroengras. Erg lekker.

Eerst was Celestial Seasonings zelf aan het woord. Voor wie dit merk niet kent. Het is een Amerikaans merk uit Boulder, Colorado. Hier in Nederland zijn ze waarschijnlijk het bekendst voor hun sleepy time-thee met sleepy time bear op de verpakking. Naast deze rustgevende thee komen ze nu met een thee vol pit, de dirty chai.

Dirty Chai van Celestial Seasonings

Voordat we van de dirty chai gingen genieten, werd eerst het woord gegeven aan theesommelier Mariëlle Erkens. Zij was uitgenodigd om ons meer over thee te vertellen. Naast het belang van goed water, de watertemperatuur en de trektijd ging ze ook in op de oorsprong van thee en dat er in het begin alleen groen thee geproduceerd werd. In de 17e eeuw ontdekten de Chinezen per ongeluk zwarte thee doordat ze hun oogst moesten achterlaten. Toen ze later weer terug kwamen waren alle theebladeren geoxideerd en waren ze ervan overtuigd dat hun oogst verloren was. Maar hun handelsgeest nam het over en toen de Engelsen hun bestelling groene thee kwamen ophalen verkochten de Chinezen de, in hun ogen, verloren oogst als ‘speciale’ thee. De Engelsen vonden het heerlijk en hun liefde voor zwarte thee was geboren. En nog steeds zijn ze daar gek op zwarte thee, vooral als die super sterk is en met melk.

Maar terug naar de dirty chai. Dit is een blend van zwarte assam thee met o.a.  kaneel, gember, zwarte peper, anijs en… espresso. Thee met koffie dus. Ook wij kregen een kopje dirty chai, met melk. Iets wat ik eigenlijk nooit doe, al drink ik sowieso al weinig masala chai. Toch was dit zeker een lekkere kop thee. Je proeft de pit van de koffie, ondanks dat er procentueel maar erg weinig in de blend zit. Ook de vanille is goed terug te proeven.

Dirty chai in de keuken

Toen we de dirty chai dronken in combinatie met een pompoencurry met rijst gebeurde er iets opvallends. Als je een hapje van de curry nam en meteen een slokje thee nam (je hebt de curry nog niet doorgeslikt) viel de smaak weg. Je proefde even niks voordat er ineens een smaakexplosie vanuit je keel kwam opzetten. Je proefde de pit.

Een ander gerechtje wat ik zeker zelf ga maken is de lassi. Dit is een soort smoothie met Turkse yoghurt. De combinatie van mango en dirty chai was heerlijk en gelukkig hebben we daar het recept van gekregen 🙂 Dit is echt een perfect toetje voor in de zomer.

Ik was naast een event van Newby nog niet eerder op zo’n blogger event geweest en ik vond het super leuk. Geweldig om zelf mee te maken dat bloggers als belangrijk worden gezien. Ik mag dan geen megabereik hebben, maar ik geloof wel in nicheblogs i.p.v. de zoveelste fashion- of beautyblog. Misschien een goede boost voor mij om door te gaan en vooral om wat trotser te zijn op en te vertellen over mijn blog.

Drinken jullie graag chai tea of gebruiken jullie deze thee wel eens in de keuken?

 

3 Comments

  1. Leuk verslagje is het geworden. Wij waren er ook 😉
    Je hebt zeker gelijk. Iedere blogger telt en is belangrijk, iedereen draag op een andere manier een steentje bij aan de samenleving.

  2. Pingback: Tea Moments’16 maart | LoveForTea

  3. Pingback: Winter Spices-workshop van Celestial Seasoning | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *