Ice tea recepten
Leave a comment

Fruitige gembercocktail

Fruitige gembercocktail

Vandaag nog een ice tea-recept zonder thee. Ja, dat lees je goed. Ik heb namelijk een heerlijk recept voor jullie van een kruidenblend, de fruitige gembercocktail.

Met dit recept wil ik laten zien dat je ice tea echt niet van alleen thee kunt maken. Je zet namelijk alleen van de bladeren van de Camelia Sinensis ‘thee’. Rooibos, vruchten- en kruidenblends zijn officieel gezien dus geen thee. Maar nog wel perfect om een lekkere ice tea van te zetten. Net als munttakjes. Dat laat dit recept voor munt-citrus ice tea wel zien.

Fruitige gembercocktail

Fruitige gembercocktail

Dit recept heb ik gemaakt van de EnerGinger van OrTea?. Een blend van onder andere lemongrass en gemberpoeder. Dé combinatie voor een ice tea met kick. Zo maak je hem.

Bereidingstijd: 5 uur afkoelen + 5  minuten

Ingrediënten

10 gram losse thee (elke blend van citroen en gember kun je hiervoor gebruiken)
750 ml water
2 snackkomkommers
6 aardbeien
1 sinaasappel
IJsklontjes

  1. Kook het water en giet het in een pan of hittebestendige karaf.
  2. Doe de losse thee erbij en laat de thee helemaal afkoelen. Wees niet bang dat de thee bitter wordt, want je maakt hem van een kruidenblend, en deze kun je lang laten trekken.
  3. Snijd de sinaasappel in plakjes en dan in kwarten.
  4. Snijd ook de snackkomkommers en de aardbeien in plakjes.
  5. Vul een karaf met een goede hoeveelheid ijsblokjes, doe hier het fruit en de komkommer in, en schenk de afgekoelde thee erover.
  6. Nu nog even laten trekken.
  7. Enjoy!

Deze ice tea is heerlijk fruitig. De thee wordt wat verdund vanwege de ijsblokjes, dus je mag hem best wat sterker zetten. Ik proef vooral de sinaasappel met een hint van gember. Ik vind deze combinatie erg goed bij elkaar passen, maar je kunt er altijd voor kiezen om maar een halve sinaasappel toe te voegen. Of langer laten trekken, want hoe langer je de smaken de tijd geeft om vrij te komen hoe fruitiger en zoeter deze ice tea wordt.

De basis van lemongrass en gember is een perfect uitgangspunt om verder te experimenteren. Zo denk ik dat deze ook erg lekker is met perziken of nectarines. Of juist met alleen aardbeien.

Maak jij weleens ice tea van een vruchten- of kruidenblend?

Op zoek naar meer ice tea-inspiratie? Neem dan een kijkje op de ice tea-receptenpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *