Hotspots
comments 2

Een theerondje vol thee

Theerondje

Afgelopen donderdag stond er een theerondje op de planning met als doel: ruiken, proeven en genieten van veel thee. En natuurlijk de nodige thee inslaan. Vandaag een verslag van deze geslaagde dag.

Ik ging op pad met Nikki van leuketheetjes.nl en Charlotte van Your Tea Party. We begonnen in Rotterdam. Daar was het de bedoeling om eerst even langs te gaan bij Tea Village. Helaas was deze dicht en zijn we maar direct naar de Markthal doorgereden voor een bezoekje aan Infinitea.

Maar niet voordat we een rondje door de Chinese supermarkt hadden gelopen. Ik vind het geweldig om al die producten te zien. En er waren ook prachtige kopjes, schoteltjes en kannetjes. Om hebberig van te worden. Ik verliet de supermarkt dan ook niet met lege handen. Ik heb chocolade-matcha snoepjes gekocht en ik heb een theeboek aan mijn verlanglijst kunnen toevoegen. Laat ik nou net binnenkort jarig zijn 🙂

Bij Infinitea hebben we de thee bewonderd en geroken, en zijn toen weer in de auto gestapt en naar Thee aan Zee in Kijkduin gereden. Deze plek stond al een tijdje op mijn lijstje om te bezoeken, maar aangezien het voor mij niet echt makkelijk te bereiken is, was het er nog niet van gekomen. Goed idee dus om hier nu te gaan lunchen en lekker veel thee te drinken. Ik ging voor een geitenkaastosti met daarbij jasmijnparels. Een fantastische combinatie! En zeg nou zelf, thee die zo geserveerd wordt is toch geweldig?

thee-aan-zee

Na de tosti, nog een tweede kannetje thee, de thee in de winkel bewonderd en ook wat thee afgerekend te hebben gingen we op weg naar Den Haag, naar Kali Tengah. Ook hier was er weer genoeg thee om te ruiken en te bewonderen. Ik heb de verleiding weerstaan om overal thee te kopen, dus hier rekende ik alleen een thermometer af. Vanaf nu weet ik dus echt precies wanneer het water de juiste temperatuur heeft.

Hop, de auto weer in en op naar Haarlem. Hier gingen we langs bij Cups and Leafs. Een hele mooie winkel waar je ook heerlijke theeën kunt drinken. Ice tea, warme thee, blooming tea, noem maar op. Ik zag een matcha ice tea op de kaart staan en na wat wikken en wegen toch maar voor de caloriebom met slagroom gegaan. Ik ben voor genieten. En dat deed ik, maar dit blijft wel een drankje dat ik alleen in een horecazaak zou drinken.

Ook zagen we hier de schattigste tea pets! Helaas verkochten ze ze niet, maar we hebben onze e-mailadressen achtergelaten voor het geval dat.

Cups and Leafs

Op naar Amsterdam, de laatste stad van ons theerondje. Onze eerste stop was T’s, een nieuwe theebar waar we een lekkere ice tea met van die bubble tea-parels hebben gedronken. We dachten, laten we eens gek doen. De zaak zelf ziet er geweldig uit. Als ik in Amsterdam had gewoond, dan zou ik daar geregeld zitten te werken.

Onze laatste stop was Rum Baba. Dit was een korte stop, omdat we ook nog alle drie terug naar huis moesten. Ik rekende nog een ginseng oolong van Monkey Chief Tea af, en toen was het tijd om weer richting huis te gaan. Nadat we nog even naar de wc waren geweest, het zoveelste bezoek van die dag.

En de gekochte thee moet natuurlijk wel geproefd worden. Daar ben ik afgelopen weekend meteen mee begonnen, maar dat lezen jullie hier binnenkort wel. Genoeg inspiratie!

Mocht je nog geen plannen hebben voor de vakantie of een dagje vrij zijn, dan is zo’n theerondje zeker aan te raden. Dat hoeft echt geen rondje Nederland te zijn. Kies een stad uit en kijk eens of daar meerdere theewinkels en theebars te vinden zijn en ga ze af. Je hebt gegarandeerd een leuke dag!

Heb jij weleens een theerondje gemaakt? Waar ben je toen allemaal geweest, want dit is zeker iets wat ik vaker wil gaan doen!

2 Comments

  1. Hi! Wat leuk!! Ik ben vorige week ook op theeronde geweest in Antwerpen. Super gaaf. Heb er ook leuke verslagjes van gemaakt. Weet je onmiddellijk waar je moet zijn als je in Antwerpen bent.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *