Groene thee, Theemerken
comment 1

Een biologische groene parel van Essentials Tea

Na de erg interessante workshop over blending op het Dutch Tea Festival heb ik maar snel de thee van Essentials Tea erbij gepakt. Er lagen namelijk al een paar weken drie zakjes op mij te wachten die naar mij toegestuurd waren. Eén daarvan is deze biologische groene parel.

Bij Essentials Tea vind je 100% biologische thee van hele theebladeren. Ze zijn hier constant op zoek naar met de hand vervaardigde en met zorg en passie verwerkte thee. Bij Essentials Tea vind je zeven basistheeën die je naar smaak kunt upgraden met bijvoorbeeld gedroogde gember, kaneel, hibiscus of aardbeien.

Tsui Yu Green Jade

Dit is een biologische groene thee die tot mooie kleine bolletjes is gerold. Hij is afkomstig uit West Java, Indonesië, en voor deze thee zijn alleen de eerste 1 á 2 blaadjes geplukt. Doordat deze groene thee licht geoxideerd is, kan hij met een hogere watertemperatuur opgeschonken worden zonder bitter te worden.

Tsui Yu Green Jade van Essentials Tea

Voor het zetten

Hoeveelheid: 2,5 gram op 300 ml
Watertemperatuur: 85°C
Trektijd: 3 minuten

Na het zetten

De theebladeren: De gezette theebolletjes zijn nog niet helemaal ontvouwen, dus deze thee kan zeker nog wel twee keer extra opgegoten worden. De kleur is mooi mosgroen en je ruikt vers gemaaid gras. Al doet deze geur mij ook aan zeewier denken.

Smaak: De thee is licht van kleur en heeft een heel licht mondgevoel. De smaak is veel zachter en zoeter dan je aan de hand van de geur zou verwachten. Geen uitgesproken smaken die beginnende theedrinkers zouden kunnen afschrikken, maar een toegankelijke groene thee met een licht zoet karakter. Je proeft ook totaal geen bittertje, wat te danken is aan het feit dat deze thee licht geoxideerd is. Een perfecte groene thee voor de beginnende groene thee-drinker.

Deze Tsui Yu Green Jade is zeker een groene parel die ik de hele dag door kan drinken. Zacht van karakter, maar zeker niet saai. Wel ga ik de volgende keer de trektijd wat verhogen om te kijken of ik de smaken wat uitgesprokener kan maken.

Wat is volgens jou een perfecte groene thee voor een beginnende groene thee-drinker?

Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *