Geen categorie, Groene thee, Theemerken, Witte thee, Zwarte thee
Leave a comment

Dolce-Piccante zorgt voor blijdschap in je theekop

Dolce-Piccante

Nog niet zo lang geleden kwam ik op Facebook een bericht tegen waar mijn hart sneller van ging kloppen. Iemand zocht namelijk theeliefhebbers die thee wilden reviewen. Mijn mailtje naar Dolce-Piccante was snel verstuurd.

Gelukkig zag Annemerel, de eigenaresse van Dolce-Piccante, het ook wel zitten om samen te werken. Niet lang daarna viel er dan ook een pakketje op de mat met daarin drie theeën in full size-verpakking en een klein proefzakje.

Dolce-Piccante

Dolce-Piccante begon in 2015 en is sinds begin 2016 online om theeliefhebbers van losse thee te voorzien. Dit theemerk is gestart vanuit de passie voor kwalitatief goede thee. En dan vooral losse thee. Deze passie voor losse thee is ontstaan tijdens een weekendje weg. Annemerel vertelt op haar website dat haar liefde voor thee is begonnen in een hotel met een bar vol losse thee. Ruiken, proeven, kijken. Ja, wie kan daar nou weerstand aan bieden?!

Dit heerlijke moment wil ze met iedereen delen en met haar thee wil ze anderen ook zo’n blij moment bezorgen. En dat met pure losse thee dat eventueel gearomatiseerd is met natuurlijke ingrediënten. Je kunt kiezen uit zwarte thee, groene thee, witte thee, oolong, kruidenmelanges, oftewel voor ieder wat wils. En drie van de theeën heb ik al voor jullie geproefd!

Indian Chai

Chai tea zet je ‘officieel’ met melk, maar ook ik zet hem toch graag met gewoon water. Deze keer besloot ik toch wat amandelmelk op te warmen met daarin deze Indian Chai met  zwarte peperkorrels, gember, anijszaad, venkelzaad, kaneel, kardemom en kruidnagel. De geur is in ieder geval al heerlijk! Niet verkeerd, eerlijk gezegd. De amandelmelk zorgt voor een goede basis voor alle smaken. Het scherpe van de peperkorrels en kruidnagel is mooi in balans met de verwarmende smaak van kaneel.

White chamomile

Je moet even wennen aan de geur van kamille, maar als je ervan houdt ruiken de theebladeren heerlijk. De thee zelf is heel licht van kleur en barst van de smaak. De kamillegeur is veel sterker dan de smaak. En door de zachte basis van witte thee krijgt het zoete van de kamille meer aandacht dan de echt bloemige smaak. Ik zie mijzelf nu al na het sporten op de bank zitten met een kop White Chamomile. Een hele smaakvolle opvolger van de witte thee met lavendel die al een tijdje op is.

Apple green

Ik schrok even toen ik deze in het pakketje zag liggen. Thee en appel is niet echt een combinatie die ik normaal gesproken zie zitten. Maar mijn laatste ‘appelthee’ kwam uit een theezakje, dus het wordt wel eens tijd om de losse thee-variant te proberen. De thee is wat roder dan ik gewend ben van groene thee. Deze thee is de verrassing van de dag! Licht, fris, zoet en in balans. De appelstukjes geven deze groene thee en frisse noot mee. Alsof je net in een zoete appel bijt, maar dan heel subtiel. Wees dan ook niet bang voor een overheersende melige appelsmaak. Deze groene thee met appel zorgt er zeker voor dat ik de theezakjesfout ga vergeten.

De thee van Dolce-Piccante raad ik zeker aan. Erg lekker! Wat ik wel mis op de verpakking is een zetadvies. Theedrinkers die al losse thee drinken zullen weten hoe warm het water moet zijn en hoelang ze de thee moeten laten trekken, maar voor beginnende losse thee-drinkers is zo’n zetadvies nog wel erg handig.

Welke van deze drie theeën zou jij wel een keer willen proeven?

Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

Dolce-PiccanteIndian chai Dolce-PiccanteWhite chamomile Dolce-PiccanteGreen apple Dolce-Piccante

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *