DIY projecten, Theecadeaus
Leave a comment

DIY theemok

DIY theemok met thee quote

Al een tijdje zit ik erover na te denken om naast het reviewen van thee ook do-it-yoursef projectjes op mijn blog te plaatsen. Ik kom op Pinterest namelijk zo veel leuke ideeën tegen die ik gelijk wil uitproberen (met kans op de bekende Pinterest-fail).

Natuurlijk hebben al deze DIYs wel een thee-tintje. Theedoeken opleuken, theeportemonneetjes, vrolijke onderzetters en papieren theekopjes zijn nog maar het begin van de al maar langer wordende lijst met ideeën.

Ik begin met een DIY die ik al heel lang wil uitproberen, namelijk een quote op een mok schrijven. Ondanks dat ik er al genoeg in de kast heb staan is er altijd plek voor nog een mooi exemplaar. En voor eentje die je zelf gemaakt hebt is natuurlijk altijd wel een plaatsje te vinden.

Wat heb je nodig
  • mok
  • permanente stiften
  • papier
  • potlood

DIY theemok

Eerst ben ik op zoek gegaan naar een leuke quote. Eenmaal gevonden is het verstandig om even te oefenen op papier. Zelf heb ik de tekst eerst met potlood geoefend om zo een goed idee te krijgen qua proporties. Daarna heb ik stiften erbij gepakt. Dit setje van de HEMA is perfect voor deze quote, want er zitten drie verschillende diktes in het pakketje. Maak een aantal probeerseltjes zodat je goed weet hoe je de stiften het beste kunt houden.

DIY theemok

Daarna is het tijd om de quote op de mok te schrijven. Ik heb met potlood twee verticale strepen op de mok gezet als kader waarbinnen de tekst moet komen. Ik heb namelijk nogal de neiging om of te groot of te klein te schrijven. Op deze manier bleef alles mooi onder elkaar staan. Wees niet bang als een letter scheef staat of als het niet je mooiste ronde O is. Deze speelsheid is juist wat deze mok zo leuk maakt. Wees creatief!

DIY theemok

Om de quote goed en lang op de mok te laten zitten is het nu tijd om de mok in de oven te zetten. 30 minuten op 200 graden. Verwarm de oven NIET voor. Zet je de mok pas in de oven als deze al voorverwarmt is dan warmt de mok niet geleidelijk aan op en daar zal je mok niet bij van worden. Zet je de mok meteen in de oven dan warmt deze samen met de oven geleidelijk op. Laat je mok ook in de oven afkoelen. Ook nu is het belangrijk dat je je mok niet meteen uit de oven haalt als deze klaar is. Nog even geduld.

DIY theemok

En dat is hem dan, je eigen theemok met quote. Leuk voor jezelf, maar ook zeker leuk om cadeau te doen. Doe er bijvoorbeeld wat lekkere thee in, bonbonnetjes erbij en degene voor wie het cadeautje is kan van een heerlijk kopje thee gaan genieten.

Zijn jullie van het DIYen of vind je alles maar een gedoe?

0 Comments

  1. Pingback: Tea Moments Januari ’15 | LoveForTea

  2. Pingback: 6x thee op valentijnsdag | LoveForTea

  3. Pingback: Cadeautip: Thee Abonnement | LoveForTea

  4. Pingback: Cadeautip: Theeset | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *