Thee accessoires
Leave a comment

DIY theedoos voor losse thee

theekistje

Als ik kijk naar de zoektermen die gebruikt worden om op mijn blog te komen zie ik geregeld de combinatie theekistje en losse thee. Het bewaren van thee, en dan vooral theezakjes, staat vaak gelijk aan het hebben van een theekistje.
Niks mis mee, want 1 zo’n doos is handiger dan al die kleine doosjes van de thee zelf. Toch is het voor losse thee niet de beste bewaar methode.

In een eerder artikel schreef ik al over waar je op moet letten bij het opbergen van thee. En dan vooral losse thee. Losse thee kun je namelijk het beste bewaren in een goed sluitend blik of pot. Het liefst luchtdicht, want losse thee heeft de neiging om geurtjes op te nemen. Bewaar losse thee dan ook nooit in de buurt van kruiden! Je wilt niet dat je groene thee ineens een scherp peperig karakter krijgt.

Toch hoef je het idee van een theedoos voor losse thee niet meteen los te laten. Heb je een feestje of organiseer je een high tea dan is dit wel een hele leuke manier om je thee te presenteren. Maar hoe ga je te werk?

Zo presenteer je losse thee in een theedoos

1. Koop een theekistje met een doorzichtig deksel. Wel zo leuk om de thee al te kunnen zien door het deksel. Deze theedoos hoeft niet per se plaats te hebben voor 6 losse theeën. Kijk goed naar welke theeën je zou willen gebruiken en haal voor deze een doosje. Zo zijn er ook genoeg kleinere theekistjes te vinden.

collage theedozen voor losse thee

1. Bredemeyer 6 vakjes via modi-design.nl € 23,95
2. Xenos 1 vakje € 2,49
3. Xenos 8 vakjes € 7,99

Naast losse thee heb je ook theefilters en een klein lepeltje of schepje nodig. Deze kun je eventueel in een overgebleven vakje bewaren.

2. Als je je thee hebt uitgezocht en het theekistje gekocht hebt kun je elk vakje vullen met de thee. Vul niet het hele vakje tot aan het randje, want je hebt per kop maar een kleine hoeveelheid thee nodig. Ook zal niet iedereen voor dezelfde thee kiezen. Voor de helft vullen is waarschijnlijk al voldoende. En zo blijft er ook ruimte over voor een labeltje!

3. Deze labeltjes zijn snel gemaakt. Neem hiervoor een papiertje en schrijf hier de naam van de thee op. Knip of scheur een klein reepje met de naam van de thee en plak deze met behulp van plakband aan de binnenkant (wel op het achterste schotje) van het vakje. Zo weet iedereen uit welke thee ze kunnen kiezen.

Zoals ik al aangaf is dit geen goede manier om losse thee voor langere tijd te bewaren. Gebruik deze theedoos presenteer methode dan ook alleen tijdens een feestje, high tea of gezellig middagje thee drinken.

Theedoos met daarin losse thee en een schepjePhotocredits: Beautylab.nl

Zelf vind ik deze theedoos een erg mooi voorbeeld. Een high tea of middagje thee drinken wordt zo veel specialer dan als je alleen theezakjes gebruikt.

Hebben jullie nog leuke ideeën voor het presenteren van losse thee?

0 Comments

    • Is een idee, maar wel lastig om aan zo’n passend dekseltje te komen of te maken. Het moet wel goed aansluiten.

  1. Pingback: 10 meest gelezen artikelen van 2015 | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *