Thee accessoires
comments 5

De waterkokertest

Tomado waterkoker 100 graden

Al geruime tijd geleden plaatste ik op Instagram een foto van een nieuwe waterkoker, namelijk eentje waarmee je de temperatuur kunt instellen. Vandaag onderwerp ik deze aan de waterkokertest.

Mijn moeder verbaasde mij nogal toen ze met deze waterkoker aan kwam zetten. Ik probeerde haar al vaker over te halen om een waterkoker met temperatuurregelaar aan te schaffen, maar daar wilde ze nooit iets van weten. Tot de dag dat deze waterkoker in de actie was. Lang leve de Nederlandse mentaliteit van zuinigheid!

De waterkoker van Tomado staat al een tijdje bij ons op het aanrecht zijn werk te doen, en hij is geweldig! Geen gedoe met water laten afkoelen, omdat je groene thee wilt drinken, om het daarna te vergeten en je weer nieuw water op moet zetten. Je stelt de juiste temperatuur in en als hij piept, kan het water meteen bij je thee. Fantastische uitvinding.

De Tomado-waterkokertest

En dan nu de Tomado-waterkokertest. Ik ga namelijk kijken (of eigenlijk aflezen) in hoeverre het water wel op de juiste temperatuur is. Is het water wel 60, 70, 80, 90 of 100 graden na het piepje?

Tomado waterkoker 60 gradenWe beginnen bij 60 graden. Handig aangegeven door middel van het groene lampje. Na de piep dat het water op temperatuur is, zet ik de thermometer erin (de rode die je op de foto links achter de waterkoker ziet staan) en wacht ik 20 seconden. Wat ik aflas? Zestig graden! 1-0 voor de waterkoker.

Tomado waterkoker 70 gradenOm zo eerlijk mogelijk te meten, giet ik al het water eruit en laat ik de waterkoker helemaal koud worden. Dan gaat er weer vers koud water in en stel ik hem in op 70 graden, oftewel blauw. En jaja, ook nu meet mijn thermometer 70 graden.

Ook bij de 80 en 90 graden-instelling is de temperatuur nagenoeg spot on. Hier scheelt het 2 graadjes, maar dat is te verwaarlozen. De 100 graden geloof ik ook wel, want je ziet het water koken door het raampje. Al met al dus een hele goede waterkoker die ook nog eens goed is voor je portemonnee.

Mocht je waterkoker dus aan vervanging toe zijn, denk dan zeker even na over deze. Ik vind hem superhandig, en de kleurtjes zijn ook nog eens een leuk accent in je keuken.

Wie heeft dit handige snufje ook in de keuken staan?

5 Comments

 1. loes says

  super! een waterkoker met temperatuurregelaar staat ook nog op mijn verlanglijstje.
  hoe bevalt de waterkoker verder? de knopjes, de klep enzovoort?

  dat piepen hoeft van mij niet zo nodig.

  • teamagazine says

   Hij bevalt hartstikke goed! Knopjes en klep werken soepel en kunnen wel tegen een stootje. Het piepen is helaas niet uit te zetten…

 2. Liesah says

  Ik heb er ook eentje van bij Lidl, kostte maar 35 euro en je kan de temperatuur instellen per 5 graden, van 40 tot 100 graden. Superhandig!!

 3. Philip says

  Hoe denk jij over het water eerst laten koken en dan afkoelen??
  Het is wat werk ja, maar zou dit echt wat uit maken in de smaak? Heb je dat al getest?

  Overigens ga ik meer en meer over op spa blauw om thee te zetten….

  groetjes,
  Philip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *