Thee accessoires
comments 8

De thermosbeker voor de theeliefhebber

thee

Misschien heb je er wel een, een thermosbeker. Hartstikke handig om ’s ochtend koffie of thee in mee te nemen om later op de dag van te genieten. Overal zijn deze reisbekers wel te vinden, maar als theeliefhebber die van losse thee houdt loop je toch al snel tegen een probleem aan.
De groene thee die je ’s ochtend in de reisbeker gedaan hebt, wil je niet 3 uur laten trekken. Nu kan je in de weer gaan met zelfgemaakte theezakjes voor de losse thee, al bestaande zakjes/filters gebruiken of toch een thee-ei vullen en die later weer legen. Al zit je dan wel met een thee-ei die je niet om kunt spoelen en die ook eigenlijk weer in je tas moet.

Zelf vul ik ook elke ochtend een thermosbeker met thee. En ja, daarvoor gebruik ik losse thee. Nu heb ik het geluk dat ik een filter heb die precies op mijn thermo beker past. Dit filter is afkomstig van mijn Tea Forte Kati mok die ik een poos geleden bij de DE bestelde. Heb je geen filter die op je reisbeker past niet getreurd. Ik kwam deze reisbeker speciaal voor theeliefhebbers tegen op het internet, genaamd de Aladdin tea maker on the go!

Aladdin tea maker on the go

Deze thermosbeker heeft een speciaal filter voor losse thee die je kunt laten zakken in het hete water. Zo hoef je de beker niet eerder te vullen dan dat je de deur uitgaat. Merk je dat de thee lang genoeg getrokken heeft dan haal je de filter op en verdwijnt deze in de dop. Zo trekt de losse thee dus  nooit te lang en blijft deze vers. De dubbele wand zorgt ervoor dat de thee heerlijk warm blijft. Doordat de beker doorzichtig is kun je heel mooi de thee zien trekken. Zelf vind ik dat altijd een mooi gezicht. Langzaam aan zie je het water verkleuren en weet je dat er heerlijke smaken vrijkomen. Deze tea maker on the go is daarnaast ook magnetron- en vaatwasmachinebestendig.

Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe reisbeker of een speciaal voor losse thee dan zal ik deze zeker overwegen.

Deze reisbeker voor de echte theeliefhebber is bij verschillende webwinkels verkrijgbaar en kost rond de €19,95.

8 Comments

 1. Kei tof! Ik steek het ei in mijn thermos thuis en haal het er uit voor ik de deur nog uit ga. Zelf dan blijft mijn thee warm tot in de namiddag. Maar dit is wel heel erg leuk! Al ga ik deze nu niet speciaal gaan kopen want mijn thermos gaat nog lang meegaan 🙂

 2. Jiska Sanders says

  Ik heb deze al 2 jaar en hij bevalt me uitstekend!!! Ook fijn om te weten: als je het thee-ei optrekt met het hendeltje en hij onder de deksel verdwijnt, zit hij niet in de weg van het drinkgat.

 3. Pingback: Top 10 thee artikelen van 2013 | Love for Tea

 4. Sandra says

  bedankt voor deze tip! ik heb hem direct besteld – zoek al lang zoiets 😉

 5. Liesah says

  Ik heb deze theebeker vorige week gekocht bij een actie waarbij hij maar 12.90 euro kostte en ik ben fan!! Wanneer de thee voldoende geïnfuseerd heeft, kan je het theezeefje ewoon omhoog in het deksel trekken. Als je beker leeg is, kan je het theezeefje terug laten zakken en er voor een tweede keer water bijdoen. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *