Groene thee, Kruidenthee
comment 1

De smaken van Theemoment24

Theemoment24 of TeaMagazine.nl

Al veel te lang ligt dit pakketje op mij te wachten. De verpakking schreeuwt erom om opengemaakt te worden en afgelopen weekend had ik eindelijk tijd om de smaken van theemoment24 te ontdekken.

Al weken lag het pakketje met daarin vier theesoorten op mij te wachten. Geduldig en soms een beetje beschuldigend. Ik liep er namelijk dagelijks meerdere keren langs. Maar ik wil nu eenmaal de tijd nemen om de thee goed te proeven. Ik wil er goed voor gaan zitten om zo alle smaken in mij op te kunnen nemen. Gelukkig had ik daar afgelopen weekend eindelijk tijd voor. Het was een zonnige zaterdag, het perfecte moment om de Glowing Sun te verwarmen in mijn glazen theepotje.

Glowing Sun

Ingrediënten: sencha, chun mee, citroengras, groene munt, citroen mirte, verbena, citroenschillen, goudsbloem bloemblaadjes, mango stukjes, natuurlijke aroma’s.
Zetmethode: 2 gram losse thee 3 minuten laten trekken in water van 70°C.

Na het zetten ruiken de theebladeren heerlijk naar munt. Het zorgt ervoor dat ik helemaal klaar ben voor een frisse groene thee. En fris is deze groene thee zeker. Heerlijk voor op een zonnige dag zoals vandaag. De smaak is goed in balans. De zachte grasachtige basis van de groene thee is perfect gecombineerd met de groene munt en citroen. Deze laatste twee houden elkaar ook mooi in balans. De frisheid van de munt wordt in bedwang gehouden door het zuurtje van de citroen. Vooral in de zomer zal deze groene thee voor een heerlijke verfrissing zorgen. Voor nu vier ik elke zonnige februaridag met een kop Glowing Sun.

En toen was het een grijze zondag. Tijd voor een kop Internal Peace.

Internal Peace

Ingrediënten: balsem, braadbladeren, brandnetel, kamille
Zetmethode: 2 gram losse thee 6 minuten laten trekken in water van 100°C.

Na het zetten ruik je dat het gaat om een kruidenmelange. Vooral de kamille ruik je goed. Het aftreksel heeft een mooi goudgele kleur. De zon in mijn theekop, dat kan ik wel gebruiken op deze grijze dag. De smaak is verrassend. Niet iedereen kan de smaak van kamille waarderen, maar in deze melange is deze niet overheersend. De smaken zijn ook hier weer goed in balans, en de kamille zorgt voor een fijn, subtiel bloemig karakter achter in de keel. De smaken blijven lang in je mond hangen waardoor je lang van de smaken kunt genieten. Alleen al hierom kom je heerlijk tot rust van deze melange.

De thee van Theemoment24 heeft een tijdje op mij liggen wachten, en gelukkig heb ik gewacht tot ik echt de tijd kon nemen om ze te proeven. Dat verdienen ze! De smaken zijn goed in balans en doen zeker niet onder voor pure losse thee zonder extra ingrediënten. Benieuwd geworden? Je vind alles over dit mooie merk op theemoment24.nl.

Drink jij wel eens thee met extra ingrediënten of hou je het liever bij pure thee?

Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

Theemoment24 op TeaMagazine.nltheemoment24_glowing_sun_groene_theetheemoment24_internal_peacetheemoment24_internal_peace_melange

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *