Theesoorten
Leave a comment

De nieuwe groene thee: witte thee

Silver needle witte thee

We weten allemaal dat groene thee gezond is, maar niet iedereen is een groot fan van groene thee. Vaak wordt deze als bitter ervaren. Deze mensen wil ik graag voorstellen aan witte thee.
Net als groene thee is witte thee goed voor de gezondheid vanwege de anti-oxidanten. Echter heeft witte thee een bloemig karakter en een zachte smaak. Deze thee is misschien nog niet zo bekend in Nederland. Witte thee is namelijk een exclusieve thee. Toch vind je witte thee steeds vaker in de supermarkt en natuurlijk online bij de verschillende thee webshops.

Wat is witte thee?

Witte thee komt net als de meeste andere thee soorten van de Camellia Sinensis plant. Witte thee wordt gemaakt van de jongste knopjes van deze theeplant en heeft een eigen productieproces. Zo wordt witte thee het minst bewerkt. 48 uur na het opkomen van de knoppen worden deze al geplukt, gestoomd en gedroogd. Mede hierdoor is witte thee exclusief.

Doordat de knopjes zo jong geplukt worden zijn deze nog bedekt in kleine witte haartjes. Dit geeft de knopjes een witte gloed en geeft de thee zijn naam.

Silver needle witte thee

Hoe zet ik een kop witte thee?

Witte thee is eigenlijk heel makkelijk te zetten. Het grote voordeel van deze thee is dat het niet bitter wordt, zelfs niet als je het lang laat trekken. Denk wel aan de watertemperatuur, zo’n 75-80 graden. Laat je de thee ook nog 2-4 minuten trekken dan heb je een lekker gezond kopje thee.

Waarom is witte thee gezond?

Doordat deze thee zo min mogelijk bewerkt wordt blijven de gezonde stoffen behouden. Dit zorgt voor de volgende gezondheid voordelen

  • een mooie gezonde huid. Witte thee is een natuurlijk anti-verouderings drankje
  • helpt de bloeddruk gezond houden
  • een sterk skelet
  • een goed gebit door het op afstand houden van tandplaque en gaatjes
  • genezen van infecties
  • helpt bij het afvallen. Witte thee zorgt ervoor dat er geen extra vet opgeslagen wordt, je meer calorieĆ«n verbrand en het geeft je een mentale boost

Goede redenen om witte thee te gaan drinken. Gelukkig is deze thee dan ook steeds vaker in supermarkten te vinden.

Witte thee collectie

Zelf heb ik het nog niet vaak gedronken, maar zal nu zeker kijken of ik een lekkere variant kan vinden. Hebben jullie al eens een kop witte thee gedronken en zo ja wat is jouw favoriete smaak?

0 Comments

  1. Leuk artikel! Ik drink normaal nooit witte thee, maar ik ga het nu zeker eens proberen šŸ™‚

  2. Pingback: Top 10 thee artikelen van 2013 | Love for Tea

  3. Pingback: Top 10 thee artikelen 2014 | LoveForTea

  4. Pingback: Het thee ABC presenteert ‘W’ | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *