De favoriete thee van..
Leave a comment

De favoriete thee van… Martin

De favoriete thee van Martin

Ik doe niets liever dan genieten van een kop thee om deze later met jullie te delen door het schrijven van een review. Omdat ik lang niet op de hoogte ben van alle theesoorten vraag ik jullie om hulp. Hulp in de vorm van deel jullie favoriete thee met alle andere theeliefhebbers. 

Vandaag geef ik het woord graag aan Martin. Martin is eigenaar van The Tearat, een super leuk theepottenmuseum in Amsterdam. Dagelijks is hij omringd door de mooiste en uniekste theepotten, kopjes en verhalen. Geen wonder dat de keuze voor zijn favoriete thee dan ook niet makkelijk was. Via “Gyokuro” en “Earl Grey” is de keuze dan toch gevallen op “Sencha Silver Flower” van Simon Lévelt.

Deze groene thee wordt op Japanse stijl geproduceerd waarbij de theebladeren vaak gerold en geplet worden.

Sencha Silver Flower

Hoe zet je deze Sencha Silver Flower?

De Sencha Silver Flower is een groene thee en zoals bekend moet je hiervoor geen kokend water gebruiken. Warm het water op of laat het afkoelen tot zo’n 80°C. Hierdoor wordt de thee niet bitter en proef je een waar bloemenfestijn met jasmijn en rozenblaadjes.

Als tip geeft Martin het gebruik van mineraalwater zonder koolzuur. Hierdoor komt de lichte smaak van de thee nog beter tot zijn recht.

Wanneer drink je deze groene thee het liefst?

Ondanks dat de “Sencha Silver Flower” super geschikt is voor een high tea drinkt Martin deze thee de hele dag door. Tussen maaltijden door, genietend van al het moois dat in zijn museum staat.

Waar kunnen wij deze licht zoete groene thee kopen?

De “Sencha Silver Flower” groene thee is een blend van Simon Lévelt. Je kunt deze via hun webshop bestellen, maar ga ook zeker een keer langs bij een van de 40 winkels in Nederland en België.

thee Sencha silver flower

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hebben jullie al eens genoten van deze bloemige groene thee? Zo ja, wat vinden jullie van deze thee en waren jullie al bekend met Simon Lévelt? Laat het achter bij de reacties!

Enthousiast geworden en wil je jouw favoriete thee met ons delen? Lees hier hoe je jouw favoriete thee in de spotlight kunt zetten.

 

0 Comments

  1. Pingback: Oproep: De favoriete thee van… | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *