De favoriete thee van..
comments 2

De favoriete thee van… Jiska

De favoriete thee van Jiska

Ik doe niets liever dan genieten van een kop thee om deze later met jullie te delen door het schrijven van een review. Omdat ik lang niet op de hoogte ben van alle theesoorten vraag ik jullie hulp. Hulp in de vorm van deel jullie favoriete thee met alle andere theeliefhebbers. 

Vandaag is het de beurt aan Jiska. In een uitgebreide mail heeft ze mij meegenomen door haar geniet moment en ik ben jaloers op die bijzondere theetafel!

Wat is jouw favoriete thee?

Echt een favoriete thee heeft Jiska niet, want per seizoen zijn er een aantal theeën die ze graag drinkt. Zo worden er in de zomer vaak frisse en lichte theeën gezet terwijl in de winter de zwaardere en kruidigere theeën centraal staan. Over het algemeen gaat haar voorkeur wel uit naar zwarte thee met volle aroma’s en kruiden. En als de thee nog niet intense genoeg is voegt Jiska er graag gedroogde blokjes gember, zoethout of kruidnagels aan toe.

Tijdens het schrijven van haar email genoot ze volgens mij al van haar derde kop Grootmoeders thee van ’t Kronkeltje uit Zwolle. Zelf vind ik het ook heerlijk om de theekop maar te bijven vullen!

Gebruik je losse thee of theezakjes?

Een echte theefan gebruikt liever losse thee en Jiska is hier niet anders in. Alleen op het werk gebruikt ze nog wel eens een theezakje.

Jiska’s theeritueel

Dit vond ik zo heerlijk om te lezen. Nog iemand die net zo veel kan genieten van het zetten van een kop thee.

Het begint allemaal met het openen van de thee lade die extra herkenbaar is door het theepotje die eraan hangt. Naast het kiezen van een van deze theeën worden er ook wel eens soorten met elkaar gemengd. Daarna wordt het zakje geopend en samen met het maatschepje klaargelegd. Het is nu tijd om de theepot in orde te maken. Het filter wordt eruit gehaald, leeggegooid en schoongemaakt. Hetzelfde wordt gedaan met de theepot, leeggieten en omspoelen met kokend water.

theelade jiska

Het is nu tijd om de thee te gaan zetten. Eerst gaat het kokend water in de theepot en daarna gaat het filter met de losse thee erbij. Jiska geeft de voorkeur aan het langzaam laten trekken van de thee en giet dan ook nooit het water over de losse thee heen. Mijn voorkeur gaat ook uit naar deze methode.

favoriete thee jiska

Als de thee gezet is wordt deze in haar favoriete  Royal Doulton Winnie de Pooh mok gegoten en kan er van de thee genoten worden en dat kan natuurlijk niet zonder een koekje en een stukje chocolade. Omdat dit haar favoriete mok is zit er ook een prachtig patina aan de binnenkant. Alleen maar meer smaak!

gezette thee

Naast dit heerlijke ritueel heeft Jiska ook een theehoekje waar al haar theespulletjes klaar staan. Wat ik hier zo mooi aan vindt is niet alleen dat alles lekker in beeld blijft, maar ook dat het een hoekje is vol dierbare herinneringen. Zo staan hier theelepeltjes en een suikerpot uit een erfenis en een marmeren schaakbord die Jiska en haar man van hun huwelijksreis hebben meegenomen.

theehoekje Jiska

Jiska bedankt voor de uitgebreide mail waardoor wij nu heerlijk kunnen meegenieten. Leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die ook al kunnen genieten van het zetten van thee.

Ik ben benieuwd of er meer theeliefhebbers zijn met een bepaald thee ritueel. Heb jij er een laat deze dan achter bij de reacties!

Enthousiast geworden en wil je jouw favoriete thee met ons delen? Lees hier hoe je jouw favoriete thee in de spotlight kunt zetten.

 

2 Comments

  1. Pingback: Oproep: De favoriete thee van… | LoveForTea

  2. Pingback: “It’s always tea time!” Mad Hatter, Lewis Carroll – Groen in Grunn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *