Geen categorie, Kruidenthee, Theemerken, Zwarte thee
comments 4

De 3 winter spices van Celestial Seasoning

Celestial Seasoning

Het is al weer even geleden, maar herinneren jullie je die mooi versierde taart nog? Deze maakte ik tijdens het winter spices-event van Celestial Seasoning. En naast de taart, ging ik ook naar huis met drie winter spices-theeën.

Eerder hebben jullie al meer kunnen lezen over deze winter spices-workshop. Naast dat we onder het taartendecoreren konden genieten van heerlijke thee, zat er ook thee verwerkt in de taart. In de botercrème om precies te zijn. Een creatieve (en vooral lekkere) manier om ons kennis te laten maken met de Winter Spices-lijn.

Winter Spices

De drie theeën, Mandarin Orange Spice, Chai Tea en Bengal Spice, worden door Celestial Seasoning ook wel ‘Winter Spices’ genoemd, omdat het theeën zijn die qua smaak perfect passen bij de winter. Denk aan kaneel, gember, kardemom, steranijs en vanille. En met de sneeuw van afgelopen weekend kon deze koukleum wel wat behaaglijkheid gebruiken.

Bengal Spices – kruidenthee

Ingrediënten: kaneel, geroosterde cichorei, geroosterd johannesbrood, natuurlijke aroma’s van specerijen, vanille, gember, kardemom, zwarte peper, kruidnagel en nootmuskaat.

Deze thee is goudgeel van kleur en je ruikt de vanille! Bij de eerste slok komen er verschillende smaakstadia aan bod. Eerst wordt het heel zoet en net op het moment dat je denkt ‘dit wordt te zoet’ gaan de specerijen hun werk doen. Het is een interessante smaakcombinatie. Vanwege de zoetigheid is deze thee misschien wat minder snel te linken met de koude wintermaanden, maar de specerijen en kruiden geven de thee toch wel een verwarmend karakter mee. Laat de thee alleen niet te lang trekken. De 4 tot 6 minuten die ze aanraden zou ik zeker niet volgen, want dan wordt het zoetje erg onaangenaam. Twee à drie is meer dan genoeg, en dan zijn de smaken, vind ik, mooi in balans.

Mandarin Orange Spice – kruidenthee

Ingrediënten: sinaasappelschil, hibiscus, geroosterde cichorei, rozenbottel, kaneel, kruidnagel, koriander, braadblad, kamille, meidoorns en natuurlijk erom van mandarijn.

De infusie heeft een beetje een rooibos-uiterlijk, roodoranje met een warme uitstraling. Voor je eerste slok raad ik aan om eens goed te ruiken. De frisheid van de mandarijn en sinaasappel bereidt je alvast voor op de smaakexplosie die komen gaat. Ook hier speelt het fruit een belangrijke rol, maar wordt nu ondersteund door alle kruiden. Hierdoor krijgt het fruitige karakter een wat pittigere ondertoon. Ik vind hem heerlijk, perfect om bij op te warmen op een koude winterse dag.

Chai Tea – zwarte thee

Ingrediënten: zwarte thee, kaneel, gember, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, zwarte peper, chinees steranijs, geroosterde cichorei, natuurlijk aroma en vanilleboon.

Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, heb ik de chai tea zonder melk gezet. Ik ben namelijk niet zo gek op melk in mijn thee (al drink ik wel graag latte’s). De trektijd heb ik dan ook iets ingekort, omdat de thee niet nog iets verdund wordt met melk. Deze chai tea is aromatisch en de scherpheid van de specerijen overheerst niet. Ook zonder melk zijn de smaken goed in balans. Toch ga ik nog wel een keer een ‘echte’ chai tea met melk proberen, want de romigheid van de melk zal hier zeker goed bij smaken.

Mijn favoriete Winter Spices-thee is de Mandarin Orange Spices. De frisheid vind ik erg lekker in combinatie met een wat pittigere ondertoon. Bij de Bengal Spices moet je echt oppassen dat je de thee niet te lang laat trekken, want dan wordt het zoetje onaangenaam. Toch heeft deze thee zeker een interessant smaakpallet.

Met welke thee warm jij graag op in de winter?

Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

Celestial Seasoning

Celestial Seasoning

Celestial_Seasoning_Mandarin_Orange_SpiceCelestial Seasoning

4 Comments

 1. Ik was ook niet voor melk bij mijn thee, tot ik amandelmelk ging gebruiken. Voor mijn Chai gebruik ik enkel nog amandelmelk, geen water. Moet je eens proberen en me laten weten wat je er van vindt..

  • teamagazine says

   En laat ik nu net een pak amandelmelk in de koelkast hebben staan. Deze is wel ongezoet. Gebruik jij die ook of wel een gezoete variant?

  • teamagazine says

   Laat ik nu net een pak amandelmelk in de koelkast hebben staan. Wel ongezoet, gebruik jij die ook of wel een gezoete variant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *