Bloemen, Theemerken
Leave a comment

Çaj Mali, dé bergthee uit Albanië

Caj Mali van Lemon Poppy

Sinds ik het doosje dit jaar kocht op het Amsterdam Coffee Festival staat het vooral mooi te zijn op het aanrecht. Waarom? Geen idee, want de thee is heerlijk! Ik vond het dan ook wel tijd worden om wat meer in het merk te duiken zodat het meer wordt dan alleen een mooi doosje op het aanrecht.

Want ja, ik moet toegeven, ik ben fan van het doosje. Ik hou van deze kleurcombinatie, de pastelkleuren, de vormen, alles. Misschien wil ik het doosje niet leegmaken zodat deze op het aanrecht kan blijven staan. Wel zonde van de thee, want als je deze eenmaal geproefd hebt, wil je meer.

Deze bergthee van Lemon Poppy is niet het enige wat ik in mijn reis door de wereld van thee ben tegengekomen. Op het eerste Dutch Tea Festival kocht ik een fles ice tea van dit prachtige merk. Heerlijk voor in de zomer. Toen ik dit jaar langs hun stand kwam op het Amsterdam Coffee Festival trakteerde ik mijzelf dan ook op een doosje Çaj Mali.

Lemon Poppy is het merk van de in Amsterdam wonende Albanese Edvina Erebara. Bij Lemon Poppy draait het naast gezondheid, geluk en een positieve kijk op het leven hebben vooral om het creëren van geluksmomentjes die een lach op je gezicht toveren. Een mooie gedachte waar deze bergthee perfect bij past.

Çaj Mali

Caj Mali van Lemon Poppy

Deze Albanese bergthee bestaat uit bloemen en blaadjes die door de lokale bevolking op met de hand geplukt zijn op 1500 meter hoogte. Alles is 100% biologisch en de infusie is theïne vrij en zit vol antioxidanten.

De infusie is na 5 minuten trekken geel/groenig van kleur. De bloemen en takjes kun je er ook gewoon in laten zitten. Ik vind dit altijd zo’n mooi gezicht, je ziet gewoon wat je drinkt. Natuurlijk kan dit ook met losse thee, maar daar sip ik de thee nogal eens mee naar binnen… Qua smaak is het duidelijk een bloemeninfusie, maar wel heel zacht en fris. Ikzelf proef er een heel subtiel citrus-achtig karakter in terug.

Çaj Mali zou ook vol goed eigenschappen zitten en wordt dan ook al duizenden jaren gedronken om de gezondheid te ondersteunen. Zelf ben ik niet zo van het eten en drinken van producten alleen omdat het goed voor je zou zijn, maar als ik tijdens het genieten van een heerlijke kop Çaj Mali ook aandacht geef aan mijn gezondheid dan hoor je mij niet klagen.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, dan moet je zeker even haar website bezoeken. De thee is namelijk alleen online verkrijgbaar.

Heb jij deze heerlijk frisse bergthee uit Albanië al eens geproefd?

Lemon PoppyCaj Mali van Lemon PoppyCaj mali gezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *