Feestdagen, Theecadeaus
comments 7

Cadeautip: Tea Lovers Mason Jar

Cadeau tips voor de theeliefhebber

De decembermaand komt er weer aan, de gezelligste maand van het jaar die garant staat voor stress. Want wat moeten (weet je dat zeker?) we ineens veel in die laatste maand van het jaar. Haal maar adem, want deze maand zorg ik voor de cadeau’s waaronder deze Tea Lovers Mason Jar.

Het kerstdiner moet bedacht worden en dat moet een culinair hoogstandje worden. Dan moet het huis ook nog gezellig gemaakt worden, laait de discussie over een echte of nep kerstboom weer op en voor families met kleine kinderen begint deze gezelligste maand van het jaar met een goedheiligman die aankomt per stoomboot. Oftewel, druk, druk, druk.

Ik kijk altijd uit naar deze maand. De lichtjes, de gezelligheid, het lekkere eten en geen sinterklaas of kerst waar ik me druk om hoef te maken. Je leest het goed. Sinterklaas gaat al jaren ons huisje voorbij en voor kerst hoef je bij ons geen hysterische Amerikaanse taferelen te verwachten. Geen cadeaus en geen kerstdiner stress. Gewoon gezellig met de familie samen genieten van lekker eten dat gedurende het jaar wel vaker op het menu staat. Misschien klinkt het voor sommigen als een saai gebeuren, maar voor mij hoeft al dat gedoe met cadeaus niet. Voor degenen die wel elk jaar weer voor de hele familie iets leuks moeten verzinnen, wees gerust. Ik ga jullie helpen om het perfecte cadeau te vinden voor de theeliefhebber(s) in je familie. Deze maand deel ik elke zaterdag een leuk theecadeau en vandaag de eerste tip.

De Tea Lovers Mason Jar

Dit is een cadeautip waarvoor je wel even op pad moet (virtueel of in real life) en je creativiteit moet aanboren. Daarom begin ik met deze tip zodat je nog even de tijd hebt. Eigenlijk kun je dit cadeau vergelijken met een cadeaumand, maar dan net even anders.

Cadeautip: Tea lovers mason jar

Dit idee kwam ik tegen op de Amerikaanse blog The Gunny Sack. Het idee is eigenlijk heel simpel. Vul een glas met thee gerelateerde dingen, leuk kaartje eraan en klaar! Je kunt het natuurlijk zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Houd de persoon van groene thee ga dan voor een groen thema of ga voor honing, suikerstokje en fruit theeën voor de zoetekauw.

Denk bij het vullen van deze Tea Lovers Mason Jar bijvoorbeeld aan:

 • thee samples
 • thee-ei
 • kleine koekjes
 • suikerstokje
 • high tea bon
 • potje honing
 • theelepeltje
 • zandloper

Zorg er wel voor dat je een redelijk grote pot gebruikt. Zo heb je genoeg ruimte om alles kwijt te kunnen. Als je alles in de pot hebt zitten, maak je een leuk kaartje en knoop je deze met een touwtje vast aan de pot. Mocht je echt in een creatieve bui zijn dan kun je de deksel ook nog in een kleurtje spuiten. Oh, en je hoeft natuurlijk geen mason jar te gebruiken. Elke grote pot met een deksel is geschikt en naast een leuk cadeau voor theeliefhebbers kun je dit heel makkelijk veranderen in een leuk cadeau voor bakliefhebbers, snoepkonten, koffiedrinkers, creabea’s etc.

Wat vinden jullie van deze Tea Lovers Mason Jar. Zouden jullie blij zijn met dit cadeau? Of hebben jullie nog een ander idee voor een cadeau voor de theeliefhebber? Laat het achter bij de reacties om zo elkaar te helpen. Volgende week zaterdag tip 2 en die heeft iets te maken met een kalender…

Foto: The Gunny Sack

7 Comments

 1. Carla vdM says

  Wat en super leuk idee, Ik zou het wel errug leuk vinden om zoiet te krijgen ;o)
  Heb even op de link geklikt en daar staan nog meer leuke ideën voor deze mason jars.
  Je kunt ook zelf een leuk doosje maken en dat eerst natuurlijk bestempelen met theestempels of scrapbookpapier gebruiken waar theedingen al opstaan.

  • Ja de mason jar kun je echt vullen met van alles. Jouw idee van een doosje bestempelen met theestempels is ook erg leuk.

 2. Pingback: Cadeautip: Thee Adventskalender | LoveForTea

 3. Pingback: Cadeautip: Thee Abonnement | LoveForTea

 4. Pingback: Cadeautip: Theeset | LoveForTea

 5. Pingback: Wat staat er op het verlanglijstje van een theeliefhebber? | LoveForTea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *