Boeken
Leave a comment

Boekreview: Puur Thee

Puur thee

Ik heb weer een echt boek voor de theeliefhebber gevonden! Toen ik dit boek op Facebook voorbij zag komen heb ik hem opgezocht en kon ik het niet laten om hem meteen te bestellen. Afgelopen week viel hij op de mat en ben ik begonnen met genieten.

Want dit boek is het echt waard om van te genieten. Niet even snel voor de tv doorbladeren, maar met een kop thee in de zon en op de bank.

Het boek is prachtig vormgegeven. De kaft is van dat kartonachtige materiaal wat het boek een stoer, maar ook natuurlijk uiterlijk geeft. Perfect voor een boek over zoiets natuurlijks als thee. De inhoud is ook prachtig. Grote, mooie, geweldige foto’s en quotes. Zo wordt de camelia sinensis voordat deze verwerkt wordt in al haar glorie vastgelegd. Helder groene bladeren en uitgestrekte theeplantages.

Puur thee

Dit boek is zowel geschikt voor de beginnende theeliefhebber als professional. Elke thee wordt kort en duidelijk uitgelegd en ook komt het thee zetten uitgebreid aan bod met aparte aandacht voor o.a. de watertemperatuur, verhoudingen en trektijd. Daarnaast kan het gezonde aspect van thee natuurlijk niet overgeslagen worden. Verschillende kruiden en bloemen komen aan bod met hun werking op ons lichaam.

Ook gaat het boek in op foodpairing. Zo worden er tips gegeven voor thee bij vis, kaas en vlees. Om ons op weg te helpen staan er een tiental heerlijke recepten in het boek. Van cocktails naar ijs naar lattes.

Puur thee

Om te laten zien dat thee meer is dan alleen het gieten van water over thee wordt er ook ingegaan op theeceremonies en een lijst met must visit theebars in België, Nederland, Engeland en Frankrijk.

De informatie is geschikt voor de beginnende theeliefhebber, maar ook de professional zal genieten van dit boek. Vooral de prachtige foto’s zullen een extra dimensie geven aan je kop thee.

puur thee

Puur thee – Veerle Stoffels (Lannoo)

Wat is volgens jullie echt een aanrader om als theeliefhebber te lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *