Hotspots
Leave a comment

Bloesem Theehuis

bloesem theehuis

Heerlijk vind ik het om nieuwe plekjes te ontdekken waar je een lekker kopje thee kunt drinken. Van kleine theezaakjes tot de grotere koffie en theezaken. Een tijdje terug kreeg ik een bericht van Bloesem Theehuis met de vraag of ik iets over dit geweldige theehuis wil schrijven hier op mijn blog. En dat doe ik graag!

Bloesem theehuis

Bloesem Theehuis is namelijk meer dan een theehuis, het is een maatschappelijke onderneming waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werken en leren. Ook wordt er niet alleen thee geschonken, maar wordt de thee door de medewerkers zelf verpakt. Daarnaast kun je er natuurlijk genieten van een lekker kopje thee, hapje of rondneuzen in de winkel naar lekkere thee en leuke theeaccessoires.

Een totale theebelevenis vind je dus bij Bloesem Theehuis.

Bloesem theehuisWat ik persoonlijk erg mooi vind is dat dit theehuis een plek biedt aan mensen met een handicap, niet-aangeboren hersenletsel of psychische beperking. Ook deze mensen verdienen een plek binnen de maatschappij waar zij kunnen leren en werken om daarna misschien wel in een regulier bedrijf aan de slag te gaan. En dit in combinatie met thee is natuurlijk hartstikke top!

Daarnaast wordt er samengewerkt met ondernemers uit de omgeving en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten. Herpen en omgeving ga richting Bloesem Theehuis!

Helaas heb ik er niet kunnen genieten van een kopje thee, omdat het voor mij iets uit de richting ligt. Maar mocht ik een keer in de buurt zijn dan kom ik zeker een kopje thee drinken!

Fotografie: Froukje Klop

0 Comments

  1. Jiska Sanders - van Soest says

    Oh wat leuk, dit is niet ver van mij en ik wist niet eens dat het bestond!

    Nog een tip, ook met een theeschenkerij met en zonder gehandicapten (mentaal / fysiek) is Coffyn in het centrum van Nijmegen, in de oude Commanderie St. Jan.

    http://www.coffyn.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *